Bugün en önemli konulardan birini seçtik; İç temizlik.

İç temizlik konusu, detaylı temizlik içerisinde pek çok detayı olan bir mesele olmakla birlikte bir kaç konu başlığı altında tekrar bu işlemlerin içeriklerini hazırlayacağız.

Ancak bugün iç temizlik konusunda neleri nasıl yapmak gerekir ve bu işlemleri yaparken kullanmamız gereken malzemeler ile alakalı bir derleme yaptık.

İç Mekan Temizlik

Detaylı Temizlik için Kullanılan Malzemeler

Öncelikle olmazsa olmaz detay fırçalarından ediniyoruz. Bu detay fırçaları özellikle iç mekan kokpit üzerinde kullanılacağından oldukça yumuşak yani soft bir ürün olarak seçilmelidir.

Daha sonra havalandırma ızgaralarını temizlemek isterseniz, buhar makinesi edinmeniz detaylı temizlik işlemlerinin tamamı için size avantaj sağlayacaktır.

Elbette iç detay temizliği için üretilmiş kimyasallar ve bir kaç adet mikro fiber bez.

İç Temizliğinde Hangi Uygulamalar Yapılır?

Öncelikle konsol temizliği yapılmalıdır. Yani aracınızın kokpitini, vites konsolunu, klima ve müzik sistemi kumandaları gibi bölgeleri detaylıca fırçalayıp mikro fiber bez ile silmelisiniz.

daha sonra kapı kartonlarını aynı şekilde spreyleyip fırçalayıp siliyoruz.

Bu işlemi 4 kapı kartonu içinde yapıyoruz. Aracınız 2 kapılı ise işiniz biraz daha kolay 🙂

Daha sonra tavan-taban ve koltuk döşemelerinin temizliğine geliyor ki bu konuyu ayrı bir içerik olarak detaylı bir şekilde açıklayacağız.

İç Mekan Temizlik

Daha sonra aracın direksiyonunu da önce fırçalayıp daha sonra siliyoruz.

Bunları yaparken profesyonel kimyasalları kullanmak çok daha verimli bir işlem olacaktır. Ancak evinizde var olan genel temizleyici kimyasalları da zararsız olduğundan emin olacağınız şekilde kullanabilirsiniz.

Daha sonra kapı eşiklerini ve kapı aralarındaki menteşe etrafında oluşan yağ birikintilerini güçlü kimyasal ve mümkünse buhar makinesi ile temizliyoruz.

Gaz, fren ve debriyaj pedallarını aynı şekilde fırçalayıp siliyoruz.

Detaylı temizlikte esas önemli olan noktalardan birisi sadece görünen yüzeyleri değil, görünmeyen yerleri de özenle temizlemekten geçiyor. Bu sayede aracınızın içindeki koku bile daha temiz ve ferah olacaktır.

1Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle detay fırçanızın yumuşak olduğundan ve temizlik yaptığınız bölgeleri deforme etmediğinden emin olun.

Aynı şekilde kullandığınız kimyasal temizleyicilerinde yüzeyler için uygun olduğundan emin olun ve belirtilen şekilde kullanın.

Üzerinde baskı-yazı olan bölümlerde daha hassas bir temizlik yapın.

Gösterge ve cam gibi yüzeylerde kılcal çizikler oluşturmamaya özen gösterin.

Eğer o çizikleri de temizlemek isterseniz, gravür makinesinin polisaj aparatları ile ilk gün berraklığına kavuşturabilirsiniz.

Kapı menteşelerinin etrafında oluşan kirleri temizlerken eğer, menteşelerdeki yağ miktarı azalırsa uygun olan yağ çeşidini tekrar menteşelerin rahat çalışması için yenileyin.

Aracın elektrik olan yüzeylerinde de çalışma yapacağınız için minimum ölçüde ıslatmaya özen gösterin.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Detaylı Temizlik

Detaylı Temizlik   Detaylı Temizlik

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here