Kış ayları yaklaşırken, otomobil kazalarının arttığı dönemlere girdiğimizi sizlere hatırlatmak isteriz. Öncelikle trafik kurallarına uymanın ve kış koşulları gereği hazırlık yapmanın, önemli olduğu bir dönemi yaşamaya başlıyoruz. Kışın kış lastiği kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Ve salgın hastalık döneminde olduğumuzdan lütfen kendinizi koruyunuz.

(Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyunuz ve uymayanları uyarınız.! )

Bugün ki konumuz, kış koşullarında önden çekiş araçlar mı yoksa arkadan itiş araçlar mı daha rahat bir kullanım sunar, bu konuda bir içerik hazırladık.

1Arkadan İtiş Mi? Önden Çekiş Mi?

Genel olarak, performans odaklı araçlar arkadan itiş olarak güç aktarımını sağlarlar.

Kullanım keyfi olarak arkadan itiş araçların daha eğlenceli olduğunu söylemek mümkün.

Arkadan itiş ve önden çekiş araçların, bir görev dağılımı oluyor.

Yani, önden çekiş bir aracın 3 görevi vardır;

1.Aracın hareketini iletmek

2.Yön vermek

3.Frenlemek

Arkadan itiş araçta ise yön verme işlevi olmadığı için performanslı kullanımlar için arkadan itiş araçlar daha kontrollü olacaktır.

Kış

2Kış Koşullarında Hangi Tip Araç Mantıklı?

Bu konuda önemli olan nokta lastiklerin yere basma oranlarıdır.

Yani araçlar hareketini sağlarken lastiklerin asfalta olan teması ile sağladığından, karlı ve buzlu zeminler için önemli olan konu da burada araçların lastiklerini yere basma kuvveti ve ağırlık dengesidir.

Kötü hava şartlarında özellikle karlı havalarda, kuru havalara göre aracınızın yere uyguladığı kuvvet ve sürtünme büyük bir düşüş yaşar, buda aracınızı istediğiniz gibi kontrol edemeyerek kuru zemine göre çok daha farklı dinamikleri ortaya çıkartacaktır.

Araçların genel anlamda kışın performans yerine sabit hızlarla gitme çabasına bağlı olarak, lastiklerin de yere uyguladığı sürtünme düşeceğinden, yönlendirme ve çekişin aynı organda kontrol edilmesi ve ağırlık dengesinin etkisiyle önden çekiş araçlar kışın daha avantajlı duruma geçecektir.

Aynı zamanda, yaz lastikleriyle kış koşullarında gitmeye çalışırsanız kontrolünüz neredeyse 10 katına kadar azalacaktır.

Kış

Kış koşullarında, en önemli konu kış lastiği kullanmaktır.

Aynı zamanda, lastiğinizin tarihini ve diş sayısını kontrol ediniz.

Ve mutlaka fren sisteminizi de kontrol ettiriniz.

Kış

Kışlık bakımlar, lastik seçimleri ve kış koşullarında araç kullanmakla ilgili yazılarımızı okumak için blog sayfamızda pek çok içerik bulabilirsiniz.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here