Rekabet, dostça da olur, düşmanca da…. Temennimiz elbette dostluk içinde ki bir rekabettir. Rekabet, dostça olduğu sürece rakibinize ve size değer katar. Bugün sizler için otomotiv dünyası içerisindeki rekabet eden firmalarla ilgili bir içerik hazırladık.

Subaru Ve Mitsubishi

Rekabet

Yarış pistlerinde ki gibi bir rekabet Subaru ve Mitsubishi arasında yaşanıyor.

Mitsubishi Evo ve Subaru İmpreza WRX modeli nesiller boyunca süre gelen bir yarış içindeler. Hem Pistlerde Hem marka tarafında…

Japon üreticiler arasında, keyifli bir rekabetin konu olduğu bu modeller, aslında kendi içlerindeki bir yarıştan ibarettir ve tamamen dostçadır.

Rekabet

1992 yılında mitsubishi Lancer Evolution modeli ile piyasada oldukça ilgi çeken ve 4×4 olmasıyla birlikte büyük bir ün yakalayan Lancer, Subaru tarafında WRX İmpreza modelinin çıkışıyla beraber rekabette başlamış oluyor.

Subaru İmpreza modeli ise Boxer tipi motoru ile oldukça ilgi çekiyor.

Zaman içerisinde gelişmelerle birlikte birbirlerine karşılık vererek bugüne kadar geliyorlar.

Rekabet Denilince; Mercedes-Benz ve Bmw

Rekabet

Bir çok reklama bile konu olan bu atışmalar, Alman otomotiv devleri Mercedes-Benz ve Bmw markaları arasında 100 yıldır devam ediyor.

Dostça bir rekabetin yaşandığı firmalar arasında, rekabet bir değer olarak geri dönüyor.

Centilmence olan her yarış bir katkıdır mantığı ile birbirlerine rakip araçlar üreten şirketler, zaman zaman rakip bir model olmadığından satış rakamlarının artmaktan ziya de düştüğünü de gözlemlemişlerdir.

Elbette pistlerde birbirleriyle yarışsalar da binek araç sınıflarının tamamında birbirlerine rakip olacak modelleri üretiyorlar.

Herkes tarafından bilinen bir rekabet daha var, ancak bu biraz düşmanca bir sebepten başlıyor ve bugünlere kadar geliyor.

Rekabet

Ferrari ve Lamborghini arasında yaşanan rekabetten bahsediyoruz.

1950’li yıllarda, ikinci dünya savaşı sonrasında Lamborghini olarak bildiğimiz markanın temelleri bir traktör fabrikası olarak kuruluyor.

Lamborghini çok para kazanıyor ve bir Ferrari araç alıyor.

Rekabet

Ancak aracı kullanırken sürekli yaşadığı sorunlar neticesinde, kendi traktör fabrikasında çalışan bir ustasına; “Bu aracı artık sen tamir edeceksin.” dediğinde, kullanılan kavrama sisteminin ürettikleri traktörlerin kavrama sistemi ile aynı olduğu ortaya çıkıyor ve Lamborghini, Aslında 10 birim maliyeti olan bir arızayı Ferrari’de 100 birime yaptırdığını anlıyor. Ve Ferrari’nin sahibine kızıyor; “Bu araçları senden çok daha iyi yapabilirim.” diyor.

Ferrari’de ” Sen bir traktörcüsün, çiftçisin kendi işinle uğraş.” demesi üzerine, Bugün dünya üzerinde en büyük supersport araba markalarından biri olan ve Ferrari’nin en büyük rakibi olan Lamborghini kurulmuş oluyor.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here