Dikiz Aynası Nedir? Değişimi Nasıl Yapılır?

0
4741

1900’lerin başından beri araçlarda dikiz aynaları kullanıyoruz. Şekildeki değişiklikler dışında, günümüzün akıllı dikiz aynası dönemine kadar büyük ölçüde aynı kaldılar. Şimdi, bunlara dahil edilmiş arka görüş kamerası ekranlarına sahip aynalar seçeneğimiz var. Omzunuzun üzerinden bakmanıza gerek yok, teknoloji yüklü dikiz aynalarına hızlı bir bakış, arkanızda neler olduğunu size gösterecektir.

Dikiz aynaları elbette harika bir araçtır. Kimin takip ettiğini ve geçmeyi planlayıp planlamadıklarını görmenizi sağlar; şerit değişikliklerine, park etmeye ve kazaları önlemeye yardımcı olur ve yolcularınızın veya çocuklarınızın arka koltukta neler yaptığına dikkat etmeniz için iyidir.

Dikiz Aynası Nedir?

Bir dikiz aynası ön cama takılır veya arabanın tavanına asılır ve ön kabin boşluğunun üst ve ortasına dahili olarak yerleştirilir. Ön görüşü engellemez ve ayarlamalar yapılması gerektiğinde ulaşılması kolaydır.

Genellikle bu ayna ön cama yapıştırılan veya tavana monteli bir konsol veya altlığa takılan bir kasa içine yerleştirilmiş dikdörtgen şekilli bir aynadır. Temizleme ve ön cam değiştirme amacıyla bağlantılarından çıkarılabilirler. Aynanın altında gündüz ve gece sürüşü için bir eğim şeridi vardır ve eğim, geceleri daha kısık bir görünüm sağlayarak istenmeyen far parlamasını önler. Bazı daha modern araçlarda, bu işlev bir düğmeye basılarak etkinleştirilebilir.

Ayna montajının sabit olması ve dikey ve yatay hareket sağlaması gerekir. Dikiz aynasının, sürücülere, ufka uzanan düz bir yol yüzeyinin görüntüsünü sağlamak için en az 20 derece yatay açı ve yeterli dikey açıya sahip bir arka görüş sağlaması gerekir.

dikiz aynası

Ayna düz bir ayna olduğu, güvenli bir şekilde takıldığı, her iki yöne de eğilebildiği ve uygun miktarda görüşü görebildiğiniz sürece, her şey iyidir. Herhangi bir nedenle aynanız güvenli değilse ve görüş bozuksa, o zaman aynanın değiştirilmesi gerekebilir.

Dikiz Aynasının Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Gevşek bağlantı
  • Aynada bozulma
  • Kırık ayna

Dikiz Aynası Nasıl Değiştirilir?

  1. Eski ayna kaldırılır.
  2. Eski camın takılı olduğu yüzeydeki yapıştırıcı maddeyi temizleyin
  3. Yeni aynadan montaj diskini çıkarın
  4. Aynayı montaj diskine takın
  5. (Tavana takılıyorsa, eski aynayı donanımdan çıkarın ve yeni aynayla değiştirin)

Hatırlanması Gereken İpuçları

Pencereye yeni yapıştırıcı uygulamadan önce camın temiz ve kuru olduğundan emin olun.

Mümkün olan her yerde, görünümün yönetmelikler dahilinde olmasını sağlamak için yeni aynayı eski aynayla aynı tasarımla değiştirin.

Eski aynanın bulunduğu yeri işaretleyin veya ölçün. Optimum görüntüleme için yeni aynanın, üreticinin önerdiği konuma göre aynı konuma takılması gerekecektir.

Dikiz Aynasını Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Her binek aracının bir iç dikiz aynasına sahip olması gerekir ve eğer yoksa, sadece para cezasına çarptırılmakla kalmaz, aynı zamanda bir kazaya karışma riskini de taşırsınız. Dikiz aynanızı değiştirecek bir el istiyorsanız, bu konuda uzman birçok servis mevcut.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here