Yeni Aprilia RS 660 İncelemesi

2
7714
Yeni Aprilia RS660 İncelemesi

Yeni APRİLİA RS 660 İncelemesiBugün ki yazımda konuğum Aprilia RS 660. Nihayet Avrupa ve bazı ülkeler de satışa çıktı. Teknik özellikleri, üzerindeki donanım ve renk seçenekleriyle birlikte rakiplerine fark atacak. Ülkemizde Aprilia denildiği zaman maalesef ki olumlu cümleler duyamamaktayız. Kullanıcıların az olması, ikinci elin yavaş olması, parça ve servis yetersizlikleri gibi şikayetler fazlasıyla duyulmaktadır. Fakat Aprilia RS 660 “İtalyanlar yapamıyor!” sözünü “İtalyan olsun, bizim olsun!” mottosuyla değiştirmeye ant içmiş gibi gözüküyor. Aprilia’nın sitesini ziyaret ettiğimizde karşımıza ilk çıkan “Yeni bir çağın başlangıcı.” Cümlesini ilk okuduğunuzda 600 CC kategorisinde yoğun rekabetin başlayacağının sinyalini vermektedir. Aprilia RS 660’ı incelediğimizde üzerinde gelen özellikler, donanım ve tasarımıyla beraber rakip firmaların mühendislerine zor zamanlar yaşatacak gibi duruyor. Yurt dışında tutulacağı kesin olsa da aynı temenniyi gerekli servis ve parça ağı sağlandıktan sonra ülkemiz içinde umuyorum.

TASARIMAprilia RS 660 renk seçenekleri

Kararında keskinlik, etkili ve kullanışlı tasarıma sahip olan Aprilia RS 660 sadece yollardayken değil park halindeyken de gözleri kamaştıracak. Etkili ve kullanışlı kelimesi boşa atılacak kelimeler değildir. Birçok spor motosiklette gördüğümüz, rüzgâr akışını ayarlayabilmek için kullanıcı dostu olmayan oturuş pozisyonunun aksine son derece kararlı açılar ve tasarıma sahip olan RS 660 ile seyahat ederken son derece konforlu hissedeceksiniz. LED farların, LED gösterge, viraj aydınlatmaları gibi özellikleriyle sürücüye güven hissiyatı oluşturacaktır. Teknik özelliklerinde daha da detaylı bahsedeceğim Kayaba amortisör ve Brembo marka fren sistemiyle beraber Aprilia RS 660’ ın tasarımına tatlı ve heyecanlı güzellikler eklendiğini söyleyebilirim. Tasarımın bitirici noktası olan renk konusuna değindiğimde tek cümleyle “Aprilia sonunda gerçek bir İtalya’na benzedi!” diyebiliyorum. Kırmızı & siyah, asit sarısı, lav kırmızısı ve son olarak apeks siyah renk seçenekleriyle insanı Aprilia sahibi olmaya teşvik ediyor. Özellikle asit sarısı renginin, kırmızı jantlar ile buluşması son derece kararında bir düşünce ve seçim olmuş.

TEKNİK ÖZELLİKLERAprilia RS 660 Görüşü

Avrupalı gençlerin kullanabilmesi için A2 ehliyet sistemi normlarına göre üretilen Aprilia RS 660; 600 CC’lik paralel çift silindirli motoru bloğu ile 100 Beygir güç üretmektedir. Motor bloğunu incelediğimde çok da yabancı gelmiyor. Abisi Aprilia RSV 4’ü ikiye böldüğümüz zaman RS 660 olarak karşımıza çıkabildiğini görmüş oluyoruz. Kuru ağırlığının 169 Kilogram olması günümüz teknolojisin de kabul edilebilir olsa da bazı rakiplerinin üstünde olduğunu belirtmek isterim. 15 Litrelik yakıt kapasitesi sunarken fabrika verilerine göre 100 kilometre de sadece 4.9 litre yakıt yakmaktadır. Bu yakıt değeriyle beraber neredeyse 250 CC motosikletler kadar hesaplı ve cep dostu olduğunu söyleyebilirim.  Rakiplerini yanına yaklaştırmayacak olan en önemli özelliği APRC, yani elektronik destek sistemi RS 660’ın içinde yer almaktadır. APRC sistemi bilinmesi üzerine Aprilia’nın performans sürüş kontrolü olarak bilinen ve sadece Premium kategorisinde olan motosikletlerine eklediği sistemi RS 660’ın üzerinde görebiliyoruz. APRC’nin özelliklerini sıralamak gerekirse;

1) Değişken çekiş kontrolü.

2) Tek teker kontrolü.

3) Motor freni kontrolü.

4) Viraj ABS sistemi.

5) Beş farklı sürüş modu; road, track, 3 fixed ve 2 customize modları.

6) Çift yönlü Quick Shifter vites değiştirme sistemi.

7) Hız sabitleme sistemi.

Ön tarafta çift disk 320mm Brembo marka radyal kaliperler, arka tekerinde ise tek disk 220 mm radyal fren sistemine sahiptir. Kayaba amortisörlerle beraber doğru, konforlu, güvenli ve zevkli yol tutuşunu sürücüye sağlayacaktır. 600 CC kategorisindeki diğer rakiplerine göre eşsiz özellikler sağlamaktadır. İngiltere satış fiyatı £10,149. Avrupa satış fiyatı 11.050 Euro olarak belirlenen Aprilia RS 660 “Yeni Bir Çağın Başlangıcı.” Mottosuyla beraber ortalığı karıştıracak gibi görünüyor.

İkinci El Motosiklet İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here