Opel arıza lambaları nelerdir? Opel araçlarda yanıp sönen bu işaretler ne anlama geliyor? Bu yazımızda hepsine cevap vereceğiz.

Akü Arıza Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret Opel aracınızda yanmaya başladıysa aküde arıza vardır. Aküde arıza yoksa, aküyü şarj etmeyen alternatörde arıza vardır. Aracınızı bu durumda servise götürmenizde yarar var. Yoksa ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Fren Arıza Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda yanıp sönüyorsa el frenini çekmiş olabilirsiniz. El freni çekili değilse fren sisteminde bir arıza var demektir. Bazı modellerde bu işaretin altında, üstünde veya bu işaret olmadan sadece Brake kelimesi gözükür.

Fren Sıcaklık Uyarısı

Opel Arıza İşaretleri

Daire içinde termometre bulunan bu işaret fren diskinin ve fren balatalarının aşırı ısındığını belirtir. Bu işareti görürseniz aşırı ısınmayı önlemek için aracınızı en kısa zamanda kenara çekin.

ABS Arıza Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızın ABS sisteminde arıza olduğu anlamına gelir.

Fren Hidrolik Sıvısı Uyarısı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret fren Hidrolik sıvısının azaldığını gösterir. Aracınıza fren hidrolik sıvısı doldurmanız gerekir.

Fren Balatası Uyarı Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızdaki fren balatalarının aşındığını size haber verir. Bu uyarı ışığını görürseniz aracınızı servise götürmelisiniz.

Yağ Uyarı Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda yanıp sönmeye başladıysa yağ seviyenizin düşük olduğu anlamına gelir. Bunun yanı sıra aynı işaretin alt tarafında dalgalı olanı da farklı modellerde karşınıza çıkabilir. Eğer bu işaret motor yağı ekledikten sonra da yanmaya devam ediyorsa daha ciddi bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. En kısa sürede aracınızı servise götürmeniz gerekir.

Ayrıca bazı yüksek performanslı araçlarda bu yağ sembolünün üzerinde termometre işareti gözükür. Bu işaret gözükürse aracınızın motorunun soğuması için durdurmanız gerekir.

Soğutma Sıvısı Uyarı Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda soğutma sıvısının aşırı ısındığını size haber verir. Eğer bu işaret mavi renkte gözükürse soğutma sıvısının sıcaklığı düşük demektir.

Bunun yanı sıra aracınızda bir kırmızı bir mavi şeklinde bu uyarı ışığı yanıp sönmeye başlarsa aracınızın elektrik sisteminde arıza var demektir.

Motor Arıza Işığı

Bu işaret aracınızda ciddi bir motor sorunu olduğunu size haber verir. Bu sorun motorun aşırı ısınması, elektrik arızası gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Eğer bu işaret aracınızda görünüyorsa en kısa zamanda servise motoru kontrol ettirmelisiniz.

Bunun yanı sıra bazı modellerde büyük harflerle STOP ibaresi de aynı sorun anlamına gelir.

Fren Hidrolik Arıza Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızın modeline göre sarı veya kırmızı renkte olabilir. Bu uyarıyı gördüğünüzde aracınızı durdurup tekrar çalıştırın. Eğer işaret hâlâ gözüküyorsa hidrolik direksiyon sisteminde arıza var demektir. En kısa sürede servise gitmenizde yarar var.

Park Freni Arıza Işığı

Bu işaret yanıp sönmeye başladıysa aracınızı servise götürmeniz gerekir. Aracı bu işareti gördükten sonra da sürmeye devam edebilirsiniz. Ama daha büyük bir problem çıkmaması için aracınızı en kısa sürede servise götürmelisiniz.

Ayrıca bazı modellerde bu işaret anahtar simgesi yerine P sembolünün üstünde PARK yazısı ile yanıp sönebilir. Aynı şekilde bu işaret de aracınızı sürerken yanıp sönüyorsa eğer servise götürmelisiniz.

Motor Soğutma Suyu İşareti

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızı motor soğutma suyunun düşük olduğunu size haber verir. Motor soğutma suyu ekleyin. Eğer sorun hâlâ devam ediyorsa sızıntı olabilir, servise gitmenizde fayda var.

Ayrıca bazı modellerde bu işaretin ortasında ok sembolü de bulunmaktadır.

Hava Yastığı Arıza Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızdaki hava yastıklarından biri veya birkaçında sorun olduğunu gösterir. Bu işareti görürseniz aracınızı servise götürmelisiniz. Bazı modellerde bu uyarı ışığı sarı olabilmektedir. Bunun yanı sıra modeline göre sözlü olarak AIR BAG veya SRS olarak da gözükebilir.

Servis Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda gözüküyorsa aracınızı servise götürmeniz gerekir. Bu işaret aracınızdaki bir parçanın arızalı olduğunu size haber verir.

Bakım Uyarı Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızın bakım aralığını gösterir. Bu işaret aracınızda gözükmeye başladıysa aracınızın bakım zamanı gelmiş demektir.

Bunun yanı sıra aracın bakım zamanının geldiğini haber veren İngiliz anahtarı şeklinde bir işaret de vardır.

Motor Uyarı Işığı

Opel Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızın motorunda sorun olabileceğini size haber verir. Bu işareti görürseniz aracınızı servise götürmeniz en iyisidir. Çünkü bu sorun motorda pek çok sorundan kaynaklanabilir. En doğru çözümü servis verecektir.

Bunun yanı sıra bu sembolün ortasında şimşek işaretine benzeyen bir görüntüsü olursa bu da aracınızın elektronik sisteminde bir arıza var demektir.

Şanzıman Elektroniği Işığı

Bazı modellerde bu sembol aracınızın servis zamanı geldiği size hatırlatır. Bazı modellerde ise bu işaret motorda ve şanzıman elektroniğinde bir sıkıntı olduğunu gösterir. Her durumda da aracınızı bir servise göstermekte fayda var.

Otomatik Şanzıman Uyarısı

Bu işaret otomatik şanzıman da bir sorun olduğunu size gösteriyor. Bu şekilde aracınızı sürmeye devam ederseniz şanzımana büyük zararlar verirsiniz. Bu işareti gördüğünüzde mutlaka bir servise gidin.

Şanzıman Uyarı Işığı

Bu işaret aracınızın şanzımanında bir sorun olduğunu gösterir. Genelde bu işaret otomatik şanzımanda bir sıkıntı durumunda belirir.

Dört Tekerden Çekiş Sistemi Uyarısı

Dört tekerden çekiş sistemi devre dışı bırakıldığında bu işaret yanıp söner. Ancak bir sorun olursa sürekli yanmaya başlar.

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here