Honda arıza lambaları nelerdir? Bu lambalar ne anlama gelir gibi soruların cevabını vereceğimiz bu yazımızı sizler için derledik.

Frene Basın Uyarısı

Honda Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızda yanıp sönmeye başladıysa otomatik fren sisteminde veya park freninde bir arıza var demektir. Bu işaret yanıp sönüyorsa otomatik freni veya park frenini ne devreye alabilirsiniz, ne de devre dışı bırakabilirsiniz.

Güvenlik Sistemi Uyarıları

Sol taraftaki nokta şeklindeki işaret eski nesil göstergelerde gözükmektedir. Yeni nesil göstergelerde daha çok sağ taraftaki işaret gözükür. Bu işaretler aracınız çalışırken yanıp sönmeye başladıysa aracınızın güvenlik sisteminde bir arıza var demektir. Güvenlik sistemine baktırmanız gerekir.

Motor Uyarı Işığı

Bu işaret aracınızın motorunun kontrol edilmesi gerektiğini size haber verir. Motorunuzda küçük bir arıza olabileceği gibi büyük bir arıza da olabilir.

Ayrıca bu işaretin ortasında şimşek işareti de gözükürse elektrik sisteminde bir arıza meydana gelmiştir. Bunun yanı sıra aynı işaretin ortasında bir kırmızı bir ünlem işareti varsa bu durumda motorda büyük bir arıza var demektir. En kısa sürede servise gitmelisiniz.

Anahtarsız Çalışma Uyarısı

Aracınızda anahtarsız çalışma özelliği varsa bu işareti görürsünüz. Eğer anahtarınız yanınızda bulunmuyorsa bu işaret kırmızı renkte olacaktır ve bu da yanınızda anahtarın olmadığını bildirir.

Ancak anahtarınız yanınızdaysa ve bu işaret yanıyorsa ya aracınızın anahtarının pili bitmiştir. Pilleri değiştirip tekrar denemelisiniz. Ama pilleri değiştirdikten sonra da aynı işaret gözükmeye devam ediyorsa anahtarsız çalışma özelliği arızalı demektir.

Servisi Uyarı Işığı

Bu işaret aracınızın servis zamanının geldiğini ve aracınızı servise götürmeniz gerektiğini size bildirir.

Lastik Basıncı Uyarı Işığı

Bu işaret aracınızın lastik basıncı düşmüşse sizi uyarır. Lastik basıncınızı kontrol edin. Lastik basıncınız normal ve hâlâ bu işaret yanıyorsa lastiklerinizden biri veya birkaçı hava kaçırıyor demektir. Lastikçiye uğramanızda fayda var.

Motor Yardımı Uyarısı

Bu işaret hibrit araçlarda gözükür. Bu işareti aracı çalıştırdığınız ilk birkaç saniye görürsünüz. Bu durumda bir sıkıntı yoktur. Ancak sürekli bu ışık yanıyorsa aracınızı servise götürmelisiniz.

Elektrikli Araç Uyarısı

Honda Arıza İşaretleri

Bu işareti elektrikli aracınız var ise görürsünüz. Bu işaretin anlamı yukarıda motor uyarı ışığının elektrikli araçlardaki karşılığıdır.

ABS Uyarı Işığı

Honda Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızın ABS sisteminde arıza olduğunu gösterir. Baktırmakta yarar var.

Hidrolik Direksiyon Uyarısı

Honda Arıza İşaretleri

Bu işareti aracınızda görürseniz hidrolik direksiyonda bir arıza var demektir. Aracınızı durdurun ve tekrar çalıştırın. Uyarı ışığı yanmaya devam ediyorsa kısa süre içinde aracınızı servise götürmelisiniz.

Hava Yastığı Uyarı Işığı

Honda Arıza İşaretleri

Aracınızda bu ışık yanmaya başlamışsa hava yastıklarınızdan bir veya birkaçında bir sıkıntı var demektir. Bu da demek oluyor ki araç kaza yaparsa hava yastıklarının çalışmayacağı anlamına gelir. En kısa sürede servise gitmenizde yarar var.

Elektrikli Park Freni Arıza Uyarısı

Honda Arıza İşaretleri

Bu işaret aracınızdaki elektrikli park freninde arıza olduğunu size haber verir. Sürekli yanıp sönüyor ya da sabit bir şekilde yanmaya devam ediyorsa park freniniz işlevini yerine getiremeyecektir. Servise gitmeniz gerekir.

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here