Otomobil ülkemizde günümüzde temel ihtiyaçlardan birisi olarak kabul ediliyor. Günümüzde her ailede birden fazla otomobil olduğu durumlar oluyor. Artık bazı aileler 2 değil aile bireyi kadar araba sayısına göre ilerliyor. Tabi bu ekonomik durumla da alakalı bir durumdur. Ülkemizde en çok satılan markalar herkes tarafından biliniyor. Renault, Fiat, Volkswagen, Toyota, Honda ve Hyundai ülke pazarında en önde gelen firmalar olarak dikkat çekiyor. Şehirlere göre otomobil markaları …

Tabi değer bakımından değil satış adeti bakımından bu durum ortaya çıkıyor. Aşağıda göreceğiniz ülke haritasında hangi markanın hangi ilimizde daha çok sattığını göreceksiniz. Tabi bunu nüfusa oranlamayı da ihmal etmeyin.

Şehirlere Göre Otomobil Markaları Zirvesi : Fiat

şehirlere göre otomobil markaları

Fiat markası ülkemizde üretim yapmasının aynı zamanda uygun rakamlarla araç satmasının etkisiyle ülkemizin büyük bir bölümünde en çok tercih edilen marka olarak dikkat çekiyor. Yatık tüketiminin az olması, uygun fiyata satılması ve yedek parça maliyetinin uygun olması bu durumu tetikleyen nedenlerdir.

Ülkemizde şehirler arası dağılım zirvesinde Fiat yer alıyor. Ancak onun hemen ardından gelen Renault markası ülkemizin en büyük üç şehri olarak kabul edilen İstanbul, İzmir ve Adana şehirlerini tamamen elde ettiğini görülüyor.

  1. Fiat (44)
  2. Volkswagen (17)
  3. Renault (14)
  4. Toyota (4)
  5. Honda (1)
  6. Rize (1)

Fiat markası ülkemizde 44 ilde zirvede yer alması ile dikkat çekiyor. Batı Karadeniz, İç Anadolu, Marmara bölgesinde ciddi etkileri olduğu görülüyor. Renault markası daha çok Ege bölgesinde ve İç Anadolu bölgesinde yer alıyor. Honda en çok Malatya ilinde satarken, Rize’de lider Hyundai olarak görülüyor.

Ülkemizde fabrika açması gündemde olan Volkswagen markasıysa en çok Doğu Anadolu ve Güney doğu Anadolu bölgelerinde etkili oluyor. 17 ilde lider olan marka bu illerin nüfus sayılarına göre büyük bir kitleyi etkilemeyi başarmasıyla dikkat çekiyor. Fiyat olarak daha pahalı olan markanın ülkemizde fakir olarak görülen bir bölgede bu kadar çok satış yapmasıysa gerçekten dikkat çeken bir nokta olarak öne çıkıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here