Hyundai i30 1.4 Litre Turbo 2017 modeli, özellikle yakıt tasarrufu konusunda sunduğu avantajlı tüketim ile çok sevildi. Az yakan araçlar listesinde kendine güzel bir yer bulan i30, tasarım detayları, donanım ve motor özellikleriyle özellikle şehir içinde çok avantajlı bir sürüş deneyimi yaşatıyor. İkinci el i30 fiyatlarını öğrenmek için arabam.com Hyundai i30 ilanlarını inceleyebilirsiniz.

Hyundai marka araçlar hakkında detaylı bilgi için Hyundai test sürüşü içeriklerine bakabilir, yeni Hyundai i30’u keşfetmek için Murat Tosun’un test sürüşü notlarını okuyabilirsiniz.

Hyundai i30 1.4 Litre Turbo Tasarım

Hyundai’nin kompakt sınıftaki oyuncusu i30 yenilendi. Bundan önceki versiyonlarında farklı modellere olan benzerliğiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen araç yenilenmesiyle birlikte bu durumdan tamamen kurtuldu. Elbette onu halen farklı modellere benzetenler olacaktır ama bu durum yerini aldığı modele göre neredeyse tamamen yok olmuş durumda.

Hyundai i30 1.4 Litre Turbo

Avrupalı otomobil çizgilerini net bir şekilde ortaya koyan Yeni Hyundai i30, yüzüne bakıldığı zaman çekici bir ifade sunuyor. Bunun en önemli nedeni büyük petek dokulu havalandırma ızgarası. Krom kaplı ızgara yeni araca son derece havalı bir görünüm kazandırmış durumda. Keşke bu kadar iddialı bir havalandırma ızgarasına yer verdiklerinde motor kaputunda da buna uyum sağlayan bir çizgi yakalasalarmış.

Son model i30’da motor kaputunun tasarımı profil ve arka tasarım çizgilerine uyumlu olacak şekilde yapılmış. Bu nedenle profil görünümünde dinamik bir hava yakalanmış. Ona yandan baktığımız zaman etkilenmemek mümkün değil.

İç Mekan

İ30’un iç mekanı nasıl, diyorsanız; işte bu bölümde de yeni Hyundai i30 başarılı bir şekilde elden geçirilmiş. Bu sefer tam olmuş durumda. Öncelikle oldukça sadeleştirilmiş bir yaşam alanına sahip. Orta konsollar üzerinde önemli bir yer kaplayan klima kumandaları bile göze hoş görünecek şekilde dizayn edilmiş. Bunun hemen üzerinde konumlandırılan ekranda oldukça kullanışlı.

iç mekan

Görünüm konusunda ekranı keşke orta konsolun içinde yer alacak şekilde tasarlasalarmış demeden edemedik. Diğer bazı araçlarda olduğu gibi burada da ekran sanki sonradan eklenmiş gibi görünüyor. Direksiyon simidinin tasarımı araçta en sevdiğimiz detaylardan biri oldu. Kullanım açısından da bu simidi sevdik. Ele tam oturuyor ve kullanım sırasında keyif veriyor.

Yaşam alanının karanlık detaylara teslim olmasının önüne de bazı yerlerde kullanılan aydınlık malzemelerle geçilmiş. Konsol üzerinde bu tip detayların yer alması ferahlık hissinin artmasını sağlamış. Ancak kapı içlerinin oldukça geniş şekilde tasarlanması sürücü ve yolcu tarafının eskisinden daha darmış gibi hissedilmesine neden oluyor.

Motor

2017 Hyundai i30 en önemli kozlarından birini işte burada oynuyor. Dizel otomatik versiyonuna sahip olması Türk tüketicilerin en çok aradığı detay. Ama dizel otomatik satın almak istemiyorum diyenler için Hyundai oldukça başarılı bir seçenek sunuyor.

1.4 lt hacmindeki benzinli ünite turbonun hakkını gerçekten de veren motorlardan bir tanesi. 1353 cc hacmindeki, 4 silindirli motor, 6000 d/d’de 140 HP güç ve 1500 d/d’de 242 Nm tork üretiyor. Bu tork değerinin alt devir bandında sunuluyor olması performansın çok daha iyi hissedilmesini sağlıyor. Bunun yanında turbo boşluğunun çok fazla hissedilmesinin de çok rahat bir şekilde önüne geçiyor.

Açıklanan fabrika verilerine göre son hızı 205 km/s olan Yeni Hyundai i30 bu değere ulaşmaya istekli bir görünüm sergiliyor. 0-100 km/s hızlanması da 9.2 saniye ile onu yolların hızlı oyuncularından birisi unvanını rahatlıkla kazandırıyor. Çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilen test aracının tüketimi fabrika verilerinde ortalama 5.5 litre olarak açıklanıyor. Yapmış olduğumuz ölçümlerde 8.0 litre ile yetinebildiğini ispatladı. Benzinli, güçlü ve otomatik bir sistemi kullanan araca ve yoğun trafiğe göre bu tüketim iyi.

Güvenlik

2012 yılında EuroNCAP tarafından çarpışma testine alınan Hyundai i30 o dönemin en yüksek puanlarından birini elde ederek en yüksek puan olan 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. Yenilenmiş haliyle henüz bir çarpışma testi raporu bulunmuyor olsa bile eski halinin üzerine koyarak yenilendiğini düşündüğümüzde bu testten de en yüksek puanlara alacağını tahmin ediyoruz. Güvenlik donanımları açısından zengin olan Hyundai i30 kompakt sınıf güvenlik beklentilerini zorlanmadan karşılayan bir otomobil.

Konfor & Yol Tutuş

Hyundai i30 ilk çıktığı zaman yol tutuş ve konfor konusunda bazı sıkıntıları vardı. Birçok kullanıcı özellikle viraj girişlerinde yaşanan burulmadan dolayı şikayet ediyordu. Makyajlanmasının ardından bu durum biraz azalsa bile yine varlığını devam ettirmişti. Ama yenileme sonrası Hyundai i30, yol tutuş ve konfor konusunda iddialı olan rakiplerinin seviyesine ulaşmış durumda. Hızlı viraj girişleri sırasında izine çok daha sadık bir araç haline gelmiş durumda.

Yaptığımız testler sırasında yeni Hyundai i30’un sürüş karakterini sevdik. Konfor konusunda da çok önemli adımlar atılmış. Özellikle arkadaki yolcular artık çok daha keyifli yolculuklar yapabilecek duruma gelmiş durumda. Yönlendirme kabiliyetinin de artan hissi sayesinde kullanımı daha keyif veren bir hale gelmiş.

Teknik Özellikler

Hyundai i30 Yakıt Tüketimi
Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

6.4 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

5.0 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

5.5 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

8.0 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

125 gr/km

Benzinli İ30 Motor Hacmi
Motor Hacmi

1353 cc

0-100 km/s Hızlanma

9.2 sn

Maksimum Hız

205 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk
Hyundai i30 Boyutlar
Uzunluk

4340 mm

Genişlik

1795 mm

Yükseklik

1455 mm

Dingil Mesafesi

2650 mm

Bagaj Hacmi

395 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

 50 lt

Boş Ağırlık

1315 kg

Lastik Boyutu

255/55 R18

 

İkinci El Otomobil İlanları

Murat TOSUN / 02.06.2017

5 YORUMLAR

  1. tasarım tasarım demişsiniz de 🙂
    arabanın önden bir tane bile resmi yok, hangi tasarımı göreceğiz acaba 🙂
    sadece arkasını görüyoruz aracın, yoksa araba güzel iç dizayn olarak

  2. Önceki modelin diğer arabalara benziyor sözünüz çok saçma. Asıl bu araç diğer araçlara benzemiş. Arka stoplar, arka bagaj kapağı, yan kapılar karşılaştırabileceğiniz birçok araç var. Oysa önceki model kendine has çizgilere sahipti.

  3. bu gün erdemirlere ist harami dereye gittim…önce satış danışmanı ilgisizligi.sonra araçın ön panal görüntüsü itici..fiat ise AMAN ALLAHIM HUNDAİ .VE 1010 TL İ 30..KOMEDİ YA….

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here