Mercedes GLC 250 4 Matic fiyatı, yakıt tüketim miktarı ve diğer özellikleri…

Son yıllarda üretilmiş en etkileyici otomobillerden biri kesinlikle Mercedes GLC 250 4 Matic. Konfor odaklı, aile otomobili sınıfında ancak epeyce lüks ve premium bir otomobilden söz ediyoruz. Lüks aile arabası diye bir sınıflandırma varsa Mercedes GLC 250 4 Matic bu sınıfın lideri olabilir. Mercedes GLC  4 Matic modelini görünce arakda iki küçük çocuğunu okula götüren bir anne ya da ailesini akşam yemeğine çıkaran bir baba profili canlanıyor hemen. Mercedes, GLC 4 Matic modelini öyle bir tasarlamış ki, bu araç, uzun yolda konfor sunarken güvenlik, lüks ve geniş hacimden hiç ödün vermiyor. Gelelim GLC 4 Matic hakkında diğer detaylara…

GLC 4 Matic modeli SUV karoser tipinde bir otomobil. Mercedes markas SUV arabaların orta segmenti diyebileceğimiz GLC 250 4 Matic, Mercedes GLK’dan faklı olarak biraz daha dinamik ve şehirli görünüyor.

Mercedes test sürüşü içerikleri incelendiğinde de görülüyor ki, bu otomobil markanın eksik tarafı gibi. Mercedes, GLC 4 Matic ile eksik olan orta sınıf SUV otomobil kısmını tamamlamış.

Mercedes GLC ve Mercedes GLK Karşılaştırması

Tasarım detaylarına baktığımızda yine GLK modelinden farklı olarak daha oval hatlar görüyoruz. A-C stunları daha eğimli örneğin. Ayrıca selefi GLK’dan daha minyon bir SUV otomobil bu. Mesela boyu Mercedes GLK’dan 33mm daha alçak. Boyu kısa olsa da karoseri GLK modelinden 50mm daha geniş tutulmuş. Ayrıca genel uzunluğu da GLK’dan 120mm fazla. En önemlisi de Mercedes GLC 4 Matic’in bagajı 55 litre daha geniş.

GLC 250 4 Matic’in Rakibleri

GLC 4 Matic’in rakibi kim derseniz en uygun hasım BMW X3 olsa gerek. Ancak Audi Q5 de benzer segmente diyebiliriz.

GLC 250 4 Matic’in Donanım Paketleri

Donanım paketinde standart olanlar ise adaptif süspansiyon sistemi, yaya koruma sistemi, çift bölgeli klima şeklinde özetlenebilir. Özellikle adaptif süspansiyon sistemi, ani ağırlık değişimleriyle çok başarılı bir biçimde başa çıkıyor. 4 Matic denilen teknoloji ise yol boyunca hangi tekerlek en iyi tutuş pozisyonundayse gücü ona yönlendiriyor.

GLC 4 Matic’in İç Mekanı Nasıl?

İç mekanda parlak siyah tonları kullanılmış. Bu renk tercihi araçta premium bir etki yaratıyor. Pek çok son model otomobilde gördüğümüz düğme karmaşası da yok. Mercedes mühendisleri bu araçta sadeliği öne çıkarmış.

Mercedes GLC 4 Matic Hakkında Eleştriler

Otohaber dergisi test editörleri de aracı test etmiş ve onların yorumlarına göre Mercedes GLC 4 Matic geniş kabin, geniş bagaj ile oldukça konforlu. Yaya koruma sisteminin standart pakette sunulabiliyor olması da dikkat çekici. Aracın motor performansı ve direksiyon manevra kabiliyeti de çok başarılı bulunmuş. Ancak araçta konfor ve kalite algısı yaratan bazı özelliklerin örneğin deri koltuk gibi standart olarak sunulmuyor olması, multimedya sisteminin yeterince pratik olmaması eleştrilmiş.

Mercedes 4X4 GLC  4 Matic’in Teknik Özellikleri

Benzinli Mercedes GLC 4 Matic 152g/km yakıt tüketiyor. 4 silindirli olan aracın silindir hacmi 1991cc. Maksimum güç 155kW/ 211HP 5500 d/d. Maksimum tork değeri: 350Nm 1200-4000 d/d. Mercedes GLC 250 4 Matic’in maksimum hızlanma değeri 222km/s.

GLC 250 4 Matic’in Fiyatı Nasıl?

Sıfır km GLC 250 4 Matic modelinin fiyatı markanın resmi web sayfasında belirtildiği üzere, Dizel Exculisive için 442.300TL’den başlıyor. AMG Dizel içinde 473.600TL’den başlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here