Honda Civic FD6 İncelemesi

0
10367

Honda Civic ülkemizde senelerdir çok satan sedanlardan olmayı başarıyor. Honda, 90’lı yılların sonundan beri 1.6 litrelik 125 PS gücündeki motoruna yaptığı ufak güncellemeler ile yeni jenerasyon otomobillerini piyasaya sürdü. 2007-2012 yılları arasında FD6 kasa kodu ile ürettiği Civic modeli, benzersiz çizgileri ve fütüristik kokpitiyle üretildiği yıllarda sevilmesinin yanında bugün bile hala oldukça talep gören bir otomobil konumunda. Sizler için Honda Civic FD6 hakkında kısa bir inceleme hazırladık.

1. Motor ve Şanzıman

Atmosferik 125 beygir gücündeki 1.6 litrelik motoru 5 ileri manuel veya 5 ileri otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. 152 nm tork değerine sahip olan otomobil maksimum 6700 devir/dk çevirebiliyor. Bu devir bandı ile oldukça karakterli bir motor yapısına sahip olsa da yokuşlarda ve araba dolu iken size zorluk çıkarabiliyor. Yüksek devirlerden çekinmiyor ve aracınıza iyi bakıyorsanız motorundan ve şanzımanından çekinmenize gerek kalmayacaktır.

2. Donanım

Dream, Premium ve Elegance olarak üç farklı donanım seviyesinde satışa sunulan Civic, her kesime hitap ediyor. En dolu paketi olan Elegance seviyesinde sunroof, yağmur sensörü, VSA gibi özelliklere sahip olan araç eşsiz kokpiti nedeniyle her donanım seviyesinde tercih nedeni olmuştu.

Günümüz head-up display teknolojisinin ilkel bir versiyonu denebilecek olan katmanlı ön konsol yapısı ile hızınızı camın hemen önünde yol ile bağınızı koparmadan görebiliyor ve kontrol edebiliyor olmanız, sürücüsü olursanız size büyük kolaylık ve pratiklik sağlıyor.

Yumuşak koltukları ve F1 şanzımanın yanında göbeği daha içeride ve çerçevesi daha dışarıda olan direksiyonu, katmanlı ön konsol ile birlikte oldukça sportif bir sürüş hissi sağlıyor da denebilir.

3. Gövde ve Yalıtım

Eşsiz tasarımı ile binlerce otomobil severi kendine hayran bırakan Honda Civic FD6, gövde ve yalıtım kalitesi bakımından pek tatmin edici değil. A sütunu sokak aralarında ve virajlarda başınızı biraz derde sokabilir, alışmanız zaman alacaktır. Ayrıca yalıtım konusunda da dert edinmek istemiyorsanız müziğin sesini biraz açmanı ya da özel çamurluk yalıtımları yaptırmanız gerekecektir.

4.Fiyat

İkinci el fiyatları 90-150 bin lira gibi oldukça geniş bir aralıkta seyreden bu model ortalama 120 bin lira civarlarında iyi bir kondisyonda satın alınabiliyor. Elbette bu fiyatlar geçmiş hasar, donanım ve kilometre bilgisine göre değişkenlik gösteriyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here