Ana Sayfa Genel BMW Z3 İncelemesi

BMW Z3 İncelemesi

1
3605

90’lı yıllarda üretilen spor arabalar retro çizgileri ve hisli motorlarıyla günümüzde bile oldukça talep görüyor. Bilhassa BMW tarafından üretilen araçların 90’lı yıllarındaki çizgiler, otomobil severler için ayrı bir yere sahiptir. BMW Z3 de bu jenerasyon ile birlikte gün yüzüne çıkan muazzam otomobillerden biridir. 1991 yılında başlayan geliştirme süreci 1995 yılında meyvelerini vermiş, cabrio severler için harika bir otomobil olan BMW Z3 banttan indirilmişti.

1991 yılında başlayan Roadstar tipi araç geliştirme süreci Burkhard Göschel tarafından yönetilmişti. Joji Nagashima tarafından tasarlanan dış dizayn, üretimin başlamasından 39 ay önce 1992 yılının ortalarında tamamlandı. Tasarımın patenti 1994 yılında alındı ve Z serisinin ilk seri üretim otomobili olan Z3 1995 yılında piyasaya sürüldü.

BMW Z3, E36 kasa kodlu 3 Serisi ile aynı platformu paylaşıyor. Roadstar versiyonunun dışında Coupe versiyonu üretilen Z3, enteresan bir hikayeye sahip. Zira Z3 Coupe BMW mühendislerinin mesai saatleri dışında geliştirdği bir model olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Z3, yalnızca California’da üretildiği için sadece Almanya dışında üretilen ilk BMW modeli olma özelliğini taşıyor.

Teknik Özellikler

1.9 litrelik versiyonunda 140 PS güç üreten motor 0-100 hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlıyor. Manuel şanzıman ile birlikte oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunan Z3 ortalama 9 litrelik yakıt tüketimine sahip.

2.8 litrelik versiyonu 193 PS güç üretirken otomatik şanzıman ile 0-100 hızlanmasını 7,4 saniyede tamamlıyor. Bu model ise ortalama 11,5 litrelik yakıt tüketimine sahip.

Tasarım

Keskin hatlarına rağmen ön panjurdan cama doğru kıvrılan kaputunda oldukça yumuşak bir çizgiyle aerodinamik verimliliği artıran araç kompakt bir kabin hissi sunuyor. Cabrio versiyonunda yer yer tente sorunlara rastlansa da yaz mevsiminde atmosferik motorun sesiyle beraber kendisi için ödenen bedelin hakkını veriyor.

İç mekanda da üretildiği yıllar için oldukça yeterli bir konfor sunan Z3, ABS, ESP, elektrikli camlar, airbag ve klima donanımlarına da sahip.

Fiyat

İkinci el olarak satın alabileceğiniz BMW Z3, 100 bin ile 250 bin lira arasında geniş bir fiyat bandına sahip. Eğer bir gün bir Z3 almak isterseniz aracın kondisyonuna azami oranda dikkat etmenizi öneririz.

1 YORUM