Ana Sayfa Danışman Honda PCX 125 İncelemesi

Honda PCX 125 İncelemesi

0
2937

Scooter sahibi olmak isteyen insanlar ve motosiklete yeni başlamak isteyen insanların en büyük sorunlarından biri “Honda PCX 125 vs Honda Nmax 125” karşılaştırmasıdır. İki scooter da birbirine oldukça yakın özelliklere sahiptirler. Fakat almak isteyen insanların tedirgin ve en iyi olanı alma istekleri, motosikletlerin arasında büyük farklar varmış gibi algı oluşturmaktadır. Honda PCX 125 incelemesi ve sürmesi oldukça zevkli bir scooterdır.

Honda PCX 125

Honda PCX 125 şehir içi sürüşler için biçilmiş kaftandır. 124 cc, CVT şanzıman, tek silindirli, sıvı soğutmalı, 9.2 beygir, 100km/h’de 1.9-2.5 litrelik yakıt tüketimi ve 130 kilogram ağırlığındadır. Teknik özelliklerine baktığınız zaman sorunsuz bir motosiklet olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle yeni model PCX 125’ler şehir içi sürüşler için üst seviye güvenlik donanımlarına sahip olarak üretilmektedirler.

Standart gelen ABS sistemi; ani fren yapıldığında tekerleklerin kilitlenmesini ve kaymasını önlemektedir. Ayrıca kaygan yollarda daha dinamik frenlemeler yapmanıza imkan sağlamaktadır. Honda, küçük cc motosikletlerde görmediğimiz bir özelliği de Honda PCX’e eklemiştir. Portatif scooterımızda HSTC (Honda Seçilebilir Tork Kontrolü) sistemi vardır. Bu sayede olası kaymaları ve patinajlar engellemektedir. Scooter, olası kaymaları algıladığı zaman otomatik olarak gerçekleştirdiği benzin aktarım oranları sayesinde motosikletin istikrarlı gitmesini sağlamaktadır. Bir diğer önemli donanım ise “Idle Stop” özelliğidir. Idle Stop özelliği sayesinde frene 3 saniyeden fazla bastığınız zaman scooter otomatik olarak durmaktadır. Gaz kolunu çevirdiğiniz zaman tekrardan çalışmaktadır. Böylelikle uzun duraklamalarda yakıtınızı koruyabiliyorsunuz. Honda, Yamaha N max serisinden sonra motosiklet kullanıcıları tarafından bol bol eleştirilmişti. Özellikle sıradan bir ABS sistemine bile sahip olmaması, eleştirilerin en büyüğüdür. Honda mühendisleri de bu eleştirilerden nasibini almış olacak ki motosiklete kombine fren sistemini eklemiştir. Bu sayede tek bir freni kullansanız da iki diskte belirli oranlarda durma eğilimi gösterecektir.

Sonunda Modernleşen Tasarım

Sonunda modernleşen tasarım derken dış tasarımdan bahsetmiyorum. Dış tasarım, ufak değişiklikler dışında eski nesillerine benzerlik göstermeye devam etmektedir. Honda PCX’e tasarım ve aydınlatma olarak etkilenen en önemli özellik LED farlardır. Yeni eklenen LED farları sayesinde görüş mesafeniz büyük ölçüde artacaktır. Ayrıca LED teknolojisi, düşük enerji tükettiği için yakıt ekonominize de iyi gelecektir.

Tasarımda asıl can alıcı nokta LCD ekrandır. Özellikle LCD ekran canlı renkleri sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her şeyi rahatlıkla görmenizi sağlamaktadır. LCD ekranda yakıt, hız, saat, uzun far, güvenlik donanımlarının çalışma durumları, ortama hız, ortalama yakıt ve motosikletin sağlığı konusunda bilmeniz gerekenleri gösteren sembollere (akü, motor) sahiptir. Söylemeden geçemeyeceğim en önemli ve bayıldığım özellik akıllı anahtar sistemidir. Ön yargılı yaklaşan insanlar, kesinlikle bu sistemi denemeliler. Honda PCX 125’in anahtarını cebinize bir kere koyuyorsunuz ve kaybolma, çalınma gibi dertlerden kurtuluyorsunuz. Artık Honda PCX 125 her taşıtta olması gereken USB Type-c’ye sahiptir. Bu sayede teknoloji ilerlerken kopamadığımız cihazlarımızı rahatlıkla şarj edebileceğiz.

Geniş Sele Bagajı!

Bir şehir içi scooterından bahsederken selesini konuşmamak olmazdı. Honda PCX 125’in geniş sele bagajı sayesinde günlük eşyalarınızı ve kaskınızı rahatlıkla sığdırabileceksiniz. 2020 ve üstü Honda PCX’lerin selesi, eski nesillerine göre bir tık daha genişlemiştir. Yeni Honda PCX 125 renk seçeneklerinde Kırmızı, beyaz, gri ve siyah renk seçeneklerinde satılmaktadır. Son olarak “Honda PCX 125 incelemesi” adlı içeriğimin en üzücü noktası olan fiyat kısmıdır. 2021’in ocak ayına göre Honda PCX 125’in fiyatı 29.800 TL’dir.

İkinci El Motosiklet İlanları

HENÜZ YORUM YOK