Blockchain teknolojisi, otomotiv sektöründe hızla zemin kazanıyor. Çok sayıda sınırsız uygulaması olduğu gibi, otomobil firmaları, kendilerini paylaşım ekonomisiyle bütünleştirmek ve teklif zincirlerini yönetmek için verileri ve işlemleri kontrol etmek için blok zincirinden yararlanmaktadır.

Blockchain Teknolojisi ve MOBI Kolektifi

Kaliteli Açık Blok Zinciri Girişimi (veya kısaca MOBI), birçok büyük otomobil firmasının oluşturduğu bir koalisyondur. BMW, Ford, General Motors ve Renault koalisyona katıldı, bu nedenle fikir birliği, IOTA, Hyperledger, R3, VeChain ve Tezos ile birlikte çeşitli büyük blok zinciri şirketleri var.

General Motors

General Motors ayrıca blok zinciri teknolojisini kendi başına araştırıyor. 2019 yılının kasım ayında şirket, otonom araç verilerini yönetmek için blok zinciri tabanlı bir teknik öneren bir patent başvurusunda bulundu. Planlanan sistem, esasen sürücüsüz arabaların rota navigasyon verilerine erişimini ve ayrıca mekanik olarak hizmet alma becerisini sağlar.

BMW

BMW, Block yönetimi sunmaya özen gösteren bir blok zinciri platformu olabilecek VeChain ile derinlemesine bir ilişki kuruyor. Bu yılki VeChain Zirvesi’nde BMW, VeChain’in BMW Startup Garage programını tamamladığını açıkladı – uzak taraftaki testlerde şu anda müşteri tabanlı bir ilişkiye girdiler.

Volkswagen

IOTA, otomotiv işiyle büyük ölçüde ilgileniyor ve Volkswagen, IOTA ekibiyle birlikte çalışan büyük bir şirket. Geçen yıl Volkswagen, araç içi bilgisayarlarını IOTA Tangle’a ekleme planlarından bahsetmişti; bu, şirketin kablosuz bilgisayar kodu yükseltmeleri ve farklı görevleri gerçekleştirmesini sağlayabilir.

Audi

Audi, IOTA Vakfı ile ortaklık yapan başka bir şirkettir. Geçen yıl, iki ekip IOTA Tangle’da bir kalite sistemi oluşturmak için güçlerini birleştirdi. “Mobilitenin” kesin bir tanımı yoktur ve çoğu araç özelliği stilini kapsar. Bu nedenle, bu ortaklığın kesin doğasını tespit etmek zordur.

Mercedes-Benz

Kasım ayında Mercedes-Benz, element teklif zincirini yönetmesini ve hammaddelerini mülk ve ahlaki kaynaklardan aldığından emin olmasını sağlayacak bir blok zinciri girişimi ilan etti. Bu çaba, Ford’un blockchain okulunu kendi teklif zinciriyle bütünleştirme çabalarına benzer.

Ford

Otomobil üreticisi Ford, blockchain teknolojisiyle de çalışıyor ve bu durumda, pil teklif zincirini yönetmeye çalışıyor. Şu anda şirket, bataryalarındaki 27 numaralı atomun, çocuk emeğine güvenmeyen madencilik operasyonları olan ahlaki sağlayıcılardan geldiğini doğrulamak için blok zincirine kötü muamele ediyor.

Porsche

2019 Kasım ayında Porsche, makine öğrenimi başlangıcı XAIN ile ortak olma planlarını açıkladı. Her iki firma da Porsche’nin araçlarına blok zinciri veri işlemleri sunacak, bu da örneğin araç ev sahiplerinin araçlarını bir mobil uygulama aracılığıyla uzaktan kilitlemelerini ve kilidini açmalarını sağlayabilir.

Honda ve GM

Son zamanlarda Honda ve General Motors, elektrikli araçları blok zincirine bağlayacak ortak bir girişim başlattı. Özünde, Honda ve General Motors, blok zincirindeki güç tüketimi verilerini işleme yollarını araştırıyor. Bu çaba, öncelikle mantıklı ızgaralar sağlayan destekleyici gücü içerebilir.

Toyota

Toyota, 2017’de yeni blockchain uygulamaları sağlamak için üniversite medya laboratuvarı ile işbirliği yapmaya başladı. Bu çalışmalar alanı birimi öncelikle 3 alana odaklandı: veri paylaşımı, araç paylaşım işlemleri ve kullanıma dayalı sigorta. Ortaklık faal olmaya devam ediyor ve son zamanlarda otonom araç navigasyonu üzerine yepyeni bir makale yayınladı.

Otomotiv Sektöründe Blockchain Teknolojisi ve Benimsenmesi

Araçlarda Blockchain Teknolojisi ve Benimsenmesini Sağlama

Otomotiv sektöründe blockchain teknolojisi için birçok uygulama var, daha ziyade birçok kapsayıcı eğilim vardır. Her şeyden önce, firmalar bilgiyi güvenli, denetlenebilir ve doğrulanabilir bir şekilde yönetmek için blok zincirini kullanacaklar. Bu genellikle sigorta, teklif zinciri yönetimi ve bilgi yönetimi gibi alanlarda önemlidir.

İkincisi, blok zinciri, firmaların işlemlerini ve veri transferlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine izin vererek, kitlesel cazibeye sahip oyunun kurallarını değiştiren bir ürün yapmalarına izin veriyor. Birlikte, bu beklentiler, birkaç büyük otomobil firmasının blok zincir teknolojisinden yararlanmaya başlamasına neden oldu. Farklı firmalar da gelecekte bu alanda çalışma yapmak zorunda kalacaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here