Ana Sayfa İnceleme Honda CBR125R İncelemesi ve Detayları

Honda CBR125R İncelemesi ve Detayları

1
8560

Honda CBR125R sınıfına göre kaliteli, dayanaklı ve en makul motosikletlerden birisidir. Honda CBR125R 2004 yılında satışa sunulmuştur. İlk kasası dönemine göre güzel olsa da gerçekten de çok kötü bir tasarıma sahiptir. CBR125R, zaman içinde birçok kasa değişikliğine sahip olmuştur ve son satılan kasa tipleri en güzel tasarıma sahiptirler. Bugün sizlere Honda CBR125R incelemesi ve detayları hakkında bilgiler vereceğim.

Honda CBR125R Teknik Özellikler

Honda CBR125R teknik özellikleri aslında sıradan başlangıç motosikletleri ile benzerlikler göstermektedir. 124.4 cc, tek silindir, 13 beygir, 137 kilogram, 13.6 litre yakıt tankı, disk frenler ve 6 viteslidir. Teknik özelliklerine baktığımız zaman motosikletin gayet makul değerlerde olduğunu görmekteyiz. Yumuşak gaz kontrolü ve 137 kilogram olması, başlangıç seviyesi sürücüler için biçilmiş kaftandır. Honda CBR125R özellikle 13.6 litrelik deposu ile benzinlik yolunu unutturacak kadar az yakmaktadır. Motosiklet 100 km’de ortalama olarak 2.5, 3.2 litre aralığında yakıt tüketimine sahiptir. Bu kadar az yakabilmesinin altında 6 vitesli ve hafif olması yatmaktadır. Bu yakıt değerleri, büyük depo tankı ile buluşunca ortaya uzun yol keyfi çıkmaktadır. Unutmamanız gereken nokta, Honda CBR125R’ın 125 cc’lik motora sahip olmasıdır. Birçok yerde CBR125R’ın 150 km/h gibi rakamlara çıktığını duymuşsunuzdur. Fakat söylenmesi gereken konu; bu motosiklet 150 km/h gibi süratleri görmemektedir. Uzun yolda 95/100/105 kilometre hızlarda gittiğiniz zaman sorunsuz ilerleyebilirsiniz. Fakat daha üstünde seyir hızına sahip olmak istiyorsanız 125 cc’lik motosikletlerden uzak durmalısınız. Ayrıca motosikleti yumuşak sürüp, bakımlarını aksatmadığınız zaman binlerce kilometre yapabilirsiniz.

Honda CBR125R’ın Tasarımı ve Dikkat Etmeniz Gerekenler

Honda CBR125R incelemesi ve detayları konusunda bir diğer nokta tasarımdır. Honda CBR125R’ın tasarımı ilk kasası hariç oldukça şık durmaktadır. Özellikle HRC, Repsol gibi renk seçenekleri, motosikleti güzel göstermektedir. Honda CBR125’in grenajları ve depo tasarımı birbirlerine uyumlu olarak tasarlanmıştır. Özellikle oturuş pozisyonunun commuter tarzındaki motosikletlere benzemesi, yeni başlayanlara kolaylık sağlamaktadır. Honda CBR125R almadan önce dikkat etmeniz gereken noktaları; grenajlar, deposundaki eziklikler ve lastikleridir. Birçok yeni başlayan kullanıcı ufak tefek kazalar yaşayabilmektedir. Honda CBR125R, diğer grenajlı motosikletler ile benzer soruna sahiptir. Ufak bir düşmede paramparça olan grenajlar masraflı ve uğraştırıcıdır. Yakıt tankındaki çizikleri, ezilmeleri dert etmeye bilirisiniz. Fakat ezilmiş yakıt deposunun tamiratı çok zordur. Üçüncü noktası lastikleridir. Maalesef ki yeni başlayan kullanıcılar, motosiklet lastiğinin önemini kavrayamamaktadırlar. Eski veya fabrikasyon lastikleri, Honda CBR125R’ın düşmanı gibidirler.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

  1. Cemil Can
    Bu motorlar için ömürlük diyorlar bilmem ne kadar doğru ama gerçekten japon motorlarının farkı fiyat farkından çok daha fazla gibi...