Klasik araba tutkunları tarafından her yıl yakından takip edilen bir liste vardır. Dünyanın o yıl değeri en yüksek olan klasik arabaları hep merak edilmiştir. Dünyanın en pahalı klasik arabaları belirli bir üretim yılına sahip, hala eski güzel görüntüsüne ve motor gücüne sahip araçları ifade etmektedir. 1960’lı yıllardan önce üretilen bu araçlar her anlamda günümüzde üretilen arabalardan farklıdır.

Birçok noktası özel olarak tasarlanan bu araçların bazı noktaları ise direkt olarak el yapımıdır. Listemizi geniş tutmadan sırayla bu araçlar hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Hem değerleri hem de bu özellikleri ile neden bu listede olduklarını görebileceksiniz. Ülkemizde bulunan çok sayıda klasik araç tutkunları bu liste ile dünyanın en pahalı eski araçlarını öğrenmiş olacaktır.

2020 Dünyanın Güncel En Pahalı Klasik Arabaları

11973 Bugatti Type 57S

1973 model Bugatti firması tarafından üretilen bu araç çağının çok ötesinde ki tasarımı ile dikkat çekmektedir. Ortalama değeri 4-5 milyon dolar arasında değişen bu araç birçok farklı özelliğe sahiptir

2Aston Martin DB5

Sineme tarihinin en kült yapımlarından birisi olan 007 James Bond filminde başrol oyuncusu kadar ünlü olan Aston Martin dB5 dikkat çekici bir modeldir. Tek kapılı, özel havalandırma ızgaraları olan bu aracın çok sayıda tutkunu vardır. dB5 ortalama değeri 5-10 milyon dolar arasındadır.

31961 Ferrari 250 GT California Spyder

Siyah bir Ferrari ne kadar güzel olabilir sorusunun net cevabı Ferrari 250 GT California Spyder ile cevap buluyor. Muhteşem tasarımı ve güçlü motoru ile kullanıcılarına farklı bir his sunuyor. Ortalama değeri 10-11 milyon dolardır.

41957 Ferrari 250 Tessa Rossa

Kırmızı, üstü açık, güçlü motoru ve harika tasarımı ile listenin en çekici araçlarından birisidir. 1957 model olan bu aracın ortalama değeri 12-13 milyon dolar arasında değişmektedir.

5Rolls-Royce II Continental

İngiliz üretici Rolls Royce tarafından üretilen bu araç makam aracı olarak dikkat çekici bir modeldir. Üstü açılabilen aracın lakabı “Hindistan Yıldızı” olarak bilinmektedir. Ortalama değeri 13 milyon dolar civarıdır.

6Bugatti Type 57S Atlantik

Bugatti Type 57S Atlantik tam anlamıyla bir klasiktik. Dünyada çok az bulunan araç muhteşem tasarımı, farklı açılan kapıları, uzun motor kaputu ve daha birçok dikkat çekici detayıyla en pahalı otomobil olarak listelenmektedir. Ortalama değeri 30-40 milyon dolar olsa da bulup satın almak çok zordur.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here