Harry Potter ve Sırlar Odası’ndan Ford Anglia İncelemesi

1
3619

Harry Potter ve Sırlar Odası’ndan Ford Anglia İncelemesi! Yazar Joanne Rowling bir röportajında, en mutlu anılarının lise yıllarında çocukluk arkadaşı gibi gördüğü Ford Anglia‘da geçtiğini söylemiştir. Yıllar sonra, Harry Potter’ın büyülü dünyası JK Rowling’in gerçek yaşam deneyimlerine dayanan hayal gücünde çiçek açarken, Anglia önemli bir rol oynamıştır.

Ford Anglia 105E Deluxe Harry Potter ve Sırlar Odasından Ford Anglia

Anglia, 1939-1967 yıllarında İngiltere’deki Ford fabrikasında üretilen kompakt bir araçtır. Anglia 105E, 1959 yılında piyasaya sürülen 4.Nesil araç olmaktadır. Araç ortalama olarak 800 kilogram, 997 cc ve 4 vitesli şanzımana sahiptir. Ford Anglia 105 E Deluxe sürümü daha geniş ve krom ızgaralar ile üretilmiştir. Araç, 1958 Lincoln Continental’e ciddi benzerlikler göstermektedir. Ford Anglia 997 cc’lik motoru ile 0’dan 100 kilometre hıza 26.9 saniyede ulaşmaktadır. Zamanının en büyük şikayetleri aracın yavaş gitmesi ve 4 kişilik aile aracı diye satılmasına rağmen 2 kişilik olmasıdır. Fakat aracın zamanının şartlarına göre yakıt cimrisi sayılması, ona sıkı bir hayran kitlesi kazandırmıştır. Eski araçların kompakt ve sevimli tasarımları, bu araçta da mevcuttur. Sonuç olarak Harry Potter ve Sırlar Odası’ndan Ford Anglia İncelemesi ve izlemesi oldukça zevkli bir araçtır.

Uçan Araba Mucizesi Harry Potter ve Sırlar Odasından Ford Anglia

Arthur Weasly turkuaz renkli bir Anglia 105E Deluxe satın alıp, aracı ailesine (altı uzun çocuk ve arkadaşları ile birlikte) ve tüm bagajlarına uyması için yasadışı bir şekilde büyüledi. Sırlar Odası filminde, vites değiştirme kolu, direksiyon simidi aracı döndürürken uçan arabanın yüksekliğini ayarlamaktadır. Ayrıca aracın ön paneline eklenen görünmezlik büyüsü ile araç görünmez olabilmektedir. Araç aslında günümüzde bile hayal ettiğimiz özelliklere sahiptir. Uçuyor, hızlı gidiyor ve görünmez olabiliyor. Kim bu araçlara sahip olmak istemez?

Harry Potter Filmlerinde 16’dan Fazla Araç kullanıldı!Harry Potter ve Sırlar Odasından Ford Anglia

Warner Brothers yapım ekibi, çeşitli sahnelerde farklı rollere hizmet etmek için on altı Ford Anglias hazırladı. Şarkıcı Liam Payne, bu araçlardan birisini bahçesinde dekorasyon olarak kullanmak istemiştir ve altı rakamlı bir fiyat ödeyerek araçlardan birisini satın almıştır. Araçlardan birisi 2005 yılında stüdyolardan birisinden çalınmıştır. Araç yaklaşık bir yıl sonra bir çöplükte bulunmuş ve fanatik bir hayran tarafından çalındığı anlaşılmıştır.

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here