Ana Sayfa Haberler MotoGP San Marino Boynuzla Kulağın Yarışı

MotoGP San Marino Boynuzla Kulağın Yarışı

1
2181

MotoGP San Marino Podyum

MotoGP San Marino yarışı tamamlandı. 10.000 taraftarın izlediği yarışta Franco Morbidelli kariyerinin ilk MotoGP galibiyetini almayı başardı. Bagnaia ise Morbidelli’nin arkasında yarışı ikinci tamamlarken Joan Mir ise podyumun son ismi oldu.

MotoGP San Marino Yarışında VR46 Akademi Alev Alev

Yarışa ikinci sıradan başlayan Morbidelli, startla birlikte öne atılmayı ve liderliği kazanmayı başardı. Morbidelli, VR46 akademinin kurucusu ve kendisinin de hocası olan Valentino Rossi ile kıyasıya bir mücadeleye tutuşsa da boynuz kulağı geçti ve Morbidelli yarışı kazanmayı başardı. Ardından yarışın son bölümlerine girdiğimizde, Rossi’nin bir diğer öğrencisi olan Bagnaia da Rossi’yi geçerek 2.sıraya yükseldi. Böylece MotoGP San Marino’da 3.sırada Valentino Rossi ve onun önünde iki öğrencisi olmak üzere VR46 akademi podyumu domine etmişti. Ancak son tur çok cesur bir hareketle Joan Mir, Rossi’yi 200.podyumundan etti.

Koltuk Değnekleri Podyuma Çıkmaya Engel Değil

Bagnaia ilk podyumunu çok önce hak etmişti ancak bugüne kısmet oldu. Endüslüs yarışında yaşadığı mekanik arıza sonucu ilk podyumunu kaçıran Bagnaia, Çekya’da sakatlanarak pistlerden bir süre uzak kaldı. Bugün San Marino’da geri dönen Bagnaia, gösterdiği müthiş performans ile yarışı 2.tamamlamayı başardı.

Dovi Şampiyonada Lider

İlk 4 cebin ilk kez Yamaha’lar tarafıdan doldurulduğu start pozisyonunda kendisini 3.sırada bulan sezonun flaş ismi Quartararo, yarışın bitimine 20 tur kala 4.virajda kendisini bu kez yerde buldu. Hiç vakit kaybetmeden motosikletine binen genç yarışçı piste geri dönse de artık puan almak imkânsız hale gelmişti. Kalan süreyi gelecek hafta yine aynı pistte olacak yarış için bir antrenman olarak değerlendirmeye karar veren Quartararo, bitime 9 tur kala pit yaptı. Ancak pitten çıktıktan kısa bir süre sonra 6.virajda lastiklerinin yeterince ısınmamış olması 2.bir kazaya yol açtı ve Fabio kendini yeniden yerde buldu.

Fabio Quartararo

 

San Marino’dan puansız ayrılan Quartararo 70 puanda kalarak şampiyonada Andrea Dovizioso’nun gerisine düştü. Son şampiyon Marc Marquez ilk 6 yarışın sonunda, bir yarışı tamamlayamamasına rağmen 115 puan toplamıştı. Ancak bu sezonun lideri Dovi yalnızca 76 puanda. Bu durum bile sezonun heyecanını açıklamak için yeterli.

Joan Mir Bitti Demeden Bitmez

MotoGP San Marino Misano pistinde yarışa 5.sıradan başlayan Mir, son turda önce takım arkadaşı Alex Rins’i ardından çok cesur bir hareketle Valentino Rossi’yi geride bırakarak bileğinin hakkıyla podyumu son anda da olsa elde etmeyi başardı.

Mir vs Rossi

Tam sonuçlar ise aşağıdaki gibi.

MotoGP San Marino

İkinci El Motosiklet İlanlarımız için Hemen Tıklayın!

1 YORUM