Bu yılki CES Fuarı‘nda tanıtımı gerçekleştirilen katlanabilir elektrikli motosiklet Tatamel büyük ses getirdi. Tatamel, elektrikli bir motosiklet olmasının yanında katlanarak bir bavul haline gelebiliyor. Ayrıca bu elektrikli motosiklet tasarımı, fuar tarafından “İnavosyon Ödülü”ne layık görüldü.

Katlanabilir elektrikli motosiklet, birkaç saniye gibi bir sürede taşınabilir hale geliyor. Aynı şekilde birkaç saniyede elektrikli bir motosiklet haline geliyor. Elektrikli motosikletin bu yıl içerisinde satışa sunulacağı söyleniyor.

Tatamel, geride bıraktığımız senelerde de karşımıza çıkmıştı. İlk tanıtımında daha prototip aşamasındaydı fakat katlanabilir gövdesi sayesinde masanın altında bile konulabiliyordu. Şimdi ise son haliyle 2023 CES Fuarı’nda tanıtımı yapıldı.

Icoma firmasının çıkardığı Tatamel, Japonya’da bulunan dönüştürülebilir oyuncaklardan esinlenilerek ortaya çıkmış. Motosikleti taşımak oldukça basit çünkü katlandığında bir bavul halini alıyor. Ayrıca sürücülere de park sorunu yaşatmayacak. Katlanabilir elektrikli motosiklet sayesinde Japonya’nın park sorunundan sürücüler kaçabilecek.

Aynı zamanda katlanabilir elektrikli motosiklet dair birkaç teknik bilgi vermek gerekirse;

  • Ağırlığı 50 kg’dir.
  • 30 km menzil vaat ediyor.
  • 40 km/s hıza çıkıyor.
  • 600 watt elektrik motoru var.
  • Toplam şarj süresi yaklaşık 3 saattir.
  • Ayrıca mobil cihazları kolaylıkla şarj ediyor.
  • Motosiklet halindeyken ön kısımda 10 inç, arka kısımda 6,5 inçlik lastikler mevcut.
  • Kapalı konumda ise taşıma açısından oldukça pratik, bavullardakine benzer iki minik tekerlek mevcut.

Fiyatının ise, 4.000 dolar civarı olması bekleniyor. Ayrıca katlanabilir elektrikli motosiklet daha geliştirme süresince olduğundan dolayı; çıkacağı tarihe kadar çeşitli geliştirmeler yapılacağı ifade ediliyor.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Honda Elektrikli Motosiklet Atağı: 3 Yılda 10 Yeni Model” başlığımıza da göz atabilirsiniz.

Kaynak-1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here