Ana Sayfa Haberler Bu Sezon Formalarda Göreceğimiz Araba Markaları

Bu Sezon Formalarda Göreceğimiz Araba Markaları

0
1367

Futbol bildiğiniz üzere ülkemizde de yurtdışında da büyük bir heyecanla takip edilen bir spor. Futbol kulüpleri finansal olarak rahatlamak amacıyla forma sponsorluğu yapmaktadırlar. Bazı araba markaları ise aklımıza formadaki halleri ile kazınmış durumda. Bu yazımızda forma sponsoru olup ikon haline gelmiş araba markaları incelemesi yapacağız.

En Popüler Olmuş Sponsorluklar Ve Araba Markaları

Jeep X Juventus

Jeep markası çizgili ızgara modeli ve siyah beyaz renklerini daha iyi tanıtabileceği bir sponsor arıyordu. Bu konuda da İtalyan devi Juventus ile büyük bir anlaşma imzaladı. İsim olarak uyumlu olmaları, iki tarafın da J harfini simge olarak kullanabilmesi gibi birçok ortak noktada buluşuldu. 2012 yılından beridir devam eden birliktelikten iki taraf da memnun gözüküyorlar. Araba markaları bir sponsorluktan marka tanıtımı isterken, beraber anılan bir ikon haline gelmek harika bir pazarlama başarısı.

Chevrolet X Manchester United

Kırmızı Şeytanlar, 2014 yılından beridir Chevrolet logosunu göğüslerinde taşıyorlar. Futbolun merkezi sayılan İngilter Premier Lig tüm dünya tarafından takip ediliyor. Manchester United da her kulvarda aktif olan bir simge takım olunca gayet başarılı bir işbirliği ortaya çıkıyor. Böylelikle de Chevrolet Premier Lig’de yer alan tek araba markası olma özelliğine de sahip.

Volkswagen X Wolfsburg

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen tarafından sponsor edilen bir kulüp olmak birçok takım tarafından istenirdi. Ancak Volkswagen’ın bu sponsorluğu bir bakıma vefa borcu diyebiliriz. İstese çok daha büyük kulüplere sponsor olabilecekken yıllardır Wolfsburg takımını tercih ediyor. Bunun sebebi Volkswagen genel merkezinin Wolfburg şehrinde olmasından ötürü. Ki Wolfburg şehrini bu hale getiren etkinin de Volkswagen tarafından geldiği belirtilmektedir.

Roma X Hyundai

Futbol külüplerine Sponsor olan araba markaları listemizde Hyundai aslında geçen yıllarda daha fazla yer alıyordu. Fakat biraz ağırlığını geri çekti. Roma kulübüyle de forma arkası sponsorluğu olarak devam etmektedir.

Udinese X Dacia

Dacia Avrupa içerisindeki reklam faaliyetlerine İtalya’da ağırlık vermek amacıyla Udinese takımına göğüs sponsoru oldu. Futbol takımlarının formalarında yer alan araba markaları listemize dahil oldu.

 

Columbus Crew X Acura

Columbus Crew ülkemizde çok bilinmese de ABD’de MLS liginde mücadele eden bir takımdır. Acura ise Honda markasının üst segment araçlar ürettiği markasıdır. ABD’de pazar payını ve tanınırlığını artırmak için böyle bir iş birliği olmuş

İkinci El Araba İlanları

 

 

HENÜZ YORUM YOK