Ana Sayfa Genel Cupra Formentor Türkiye Yollarında!

Cupra Formentor Türkiye Yollarında!

0
3514

Cupra Formentor Türkiye ‘ye Teker Bastı!

İspanyol üretici Seat‘ın performans odaklı modellerini oluşturan Cupra serisi, geçtiğimiz dönemde ayrı bir ”marka” olarak karşımıza çıkmıştı. Konumlandırma olarak Seat’ın bir alt markası olarak yer alan Cupra, ilk modelini de tanıtmıştı. Formentor isimli ilk model Cupra markasının geleceği için de ipuçları vermişti. Performans odaklı markanın ilk modeli Avrupa’nın ardından şimdi de Türkiye’ye geldi. Cupra Formentor Türkiye yollarına çıkmak için sabırsızlanıyor.

İspanyol’un İsmi Coğrafyadan Geliyor: Formentor!

İspanyol üreticinin sportif temsilcisi olan Cupra’nın ilk modeli Formentor, ismini İspanya’nın Mallorca adasındaki sarp kayalıklarda yer alan bir burundan alıyor. Markanın genlerini yansıtma görevini üstlenen Formentor, gelecek modeller için de bir örnek temsil ediyor.

Yeni modelin ön yüzünde ilk dikkat çeken detay büyük ızgaranın ortasına yerleştirilmiş olan bakır renkteki Cupra logosu. Agresif bir ön yüze sahip olan modelin bu görünümü en büyük katkıyı veren ise LED farları. Ön tampona dik olarak konumlandırılmış hava girişleri ise son derece sportif bir görüntü sunuyor. Arka tarafa gelindiğinde ise yine LED teknolojisinin kullanıldığı stop lambaları dikkat çekiyor. İki stopun birleştiği dikkat çekici tasarıma, dinamik sinyallerin de katkı sağladığını söyleyebiliriz.

Cupra Formentor 4 Farklı Motor Seçeneğine Sahip

CUPRA Formentor, 1.5 TSI 150 Beygir DSG, 2.0 TSI 310 Beygir DSG 4Drive ve 1.4 eHybrid (PHEV) motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Formentor serisinde motor gücü 245 HP ve üstünde olanlar CUPRA Formentor VZ olarak adlandırılıyorlar.

Teknik Özellikler Cupra Formentor 2.0 TSI (310 bg) 4Drive DSG

Motor: 2.0 TSI (310 bg) 4Drive DSG
Güç ünitesi mimarisi: İçten yanmalı motor
Gövde tipi: SUV
Koltuk: 5
Kapı: 5

Performans
Yakıt Tipi Benzin
Hızlanma 0 – 100 km/saat: 4.9 saniye
Maksimum sürat: 250 km/saat

Motor
Güç: 310 bg @ 5450-6600 dev/dak
Litre başına güç: 156.3 bg/Lt
Tork: 400 Nm @ 2000-5450 dev/dak
Motor hacmi: 1984 cm3
Silindir Adedi: 4
Silindir pozisyonu: Sıralı
Yakıt Sistemi: Direkt enjeksiyon

İkinci el satılık Seat modelleri

Seat İbiza Cupra | Ateş Parçası Ateş!

HENÜZ YORUM YOK