Ana Sayfa Danışman 2017’nin En Çok Şaşırtanlarından Biri Renault Megan

2017’nin En Çok Şaşırtanlarından Biri Renault Megan

0
1852

2017’nin En Çok Şaşırtanlarından Biri Renault Megan

Kompakt otomobil denilince hemen akla gelen modellerden biri kesinlikle Renault’un Megan seçeneğidir. Neredeyse bir önceki Megan neslinin üstünü çizip yeniden tasarlayan Renault markası, 2017’de otomotiv dünyasını epey şaşırtmıştı. Peki, 2017 model Renault Megan’da başka bir deyişle 4. nesil Megan modelinde neler değişti? İşte detaylar…

 

4. Nesil Megan

1. Far Sistemi Çok Radikal: En dikkat çekici değişim aydınlatma grubunda görülüyor. Led aydınlatmalı stopların konumlanış biçimi, önde gündüz farlarının aşağı doğru çengelli uzanışı hemen fark ediliyor. 

 

2. Boyutlar Büyüdü: Eski Megan’a göre 64mm daha uzun bir araç var karşımızda. Üstelik iri far ve tamponlarla bu büyüklük hissi vurgulanmış. Son model Megan’da dingil mesafesi de 28mm artmış. Ayrıca diz mesafesi de genişlemiş. 

 

3. Malzeme ve İşçilik Kalitesi Fark Edilir Seviyede Artmış: Yeni Megan’ın iç mekanına baktığımızda eskisine oranla fark edilir seviyede daha kaliteli bir algı görüyoruz. Yan destekli ön koltuklar, mavi çizgilerin kullandığı sportif ve şık iç mekan, dijital ekran ve sportif direksiyonlar daha da keyifli olmuş. 

 

4. 1,6 dCi 130 Hp Motor Seçeneği: Sadece GT Line donanım seçeneğinde sunulan bu motor tipi, Megan’ın daha güçlü ve daha sporcu olmasını sağlıyor. 

 

Makyajlı Megan’da değişenler özetle böyle. Peki, yeni nesil Megan’ın teknik özellikleri nasıl?

 

Renault Megan 1.6 DCi motor silindir hacmi 1598cc. Aracın motorunun maksimum gücü 96kW/130HP 4000 d/d. Megan’ın maksimum tork değeri 320Nm 1750 d/d. 0-100km hızlanma verisi 10sn. Yeni Megan maksimum hız verisi ise 198km/s

Yeni Megan’ın bagajı da bir parça büyümüş. 434 litrelik bir bagaj hacmi söz konusu. Yakıt tüketimi Megan modelinde şehir içinde 4.7 litre, şehir dışında 3,6 litre verilerini sunuyor. 

 

HENÜZ YORUM YOK