Yeni Transporter Geldi

4
1187

Volkswagen’in Türkiye’de de çok satan modeli Transporter, altıncı nesliyle Türkiye topraklarına adım atıyor.

 Alman üreticinin 65 yıldır ürettiği Transporter modeli, altıncı nesliyle Türkiye’de de satışa sunuldu. Tamamen yenilenen yüzüyle daha dinamik bir görünüme sahip olan ticarinin farları, radyatör ızgarası daha modern bir görünüme sahipken, stop grubu da yenilikten nasibini almış. Yan aynaları daha alçakta konumlandırılan Transporter’ın sis farları da artık diktörtgen formunda.

 

Yeni Transporter’a bir dizi güvenlik donanımı da eklenmiş. Otomobillerde gördüğümüz yorgunluk tespit sistemi Transporter’da da vücut buluyor. Ayrıca ikincil çarpışma önleme sistemi kaza anında ikinci bir çarpışmanın olmaması adına hızı 10 km/s’ye kadar otomatik olarak düşürüyor.

 

İç mekanda tamamen yenilenen kokpit ilk dikkat çeken detay. Daha kullanışlı eşya gözleriyle donatılan Transporter’da, Passat’tan gördüğümüz direksiyon simidi öne çıkıyor. 5 inçlik renkli dokunmatik ekranla SD Kart, AUX ve USB bağlantısı yapılabiliyor. Ayrıca Bluetooth ile de telefonlar bağlanabiliyor.

 

Transporter’da 2,0 litrelik turbo beslemeli dizel motorlar sunuluyor. Bu motorun 102 HP, 140 HP ve 180 HP’lik üç farklı versiyonu bulunuyor. 140 HP’lik versiyonda opsiyonel olarak alınabilen çift kavramalı DSG şanzıman, 180 HP’lik versiyonda standart olarak sunuluyor. Ticaride ABS, ESP; ASR, yokuş kalkış desteği, yüke duyarlı devrilme koruması, yağmurda fren desteği, elektronik diferansiyel kilidi, dört tekerlekten bağımsız süspansiyon standart olarak sunuluyor.

 

Transporter’ın başlangıç fiyatı içinse 57.760 TL’lik etiket uygun görülmüş.

4 YORUMLAR

  1. VW emisyon skandalından sonra aldığı radikal kararlara bir yenisini daha ekledi. Marka yıllardır kullandığı “Das Auto” sloganını değiştirme kararı aldı. Volkswagen CEO’su Matthias Müller ve ekibi, eski patron Martin Winterkorn’un izlerini tamamen silmeye kararlı. Winterkorn’un oluşturduğu ve 2007’den beri kullanılan “Das Auto” sloganı bütün dünyada Volkswagen’in güvenilirliğini simgeliyordu. Eskiyi unutturmaya çalışan ve yepyeni bir sayfa açmaya niyetlenen Müller markanın itibarını yeniden tesis etmek için bu sloganı emekli etmeye hazırlanıyor.
    2000 kişilik global yönetim operasyonunun ortak olarak belirleyeceği yeni slogana kadar marka görsel olarak herhangi bir slogan kullanmayacak. Reklam ve afişlerinde sadece Volkswagen ifadesini kullanacak olan marka tüketiciye güven veren bir slogan bulup 2016’da yeni sloganı ile yola devam edecek. “Das Auto” sloganı her ne kadar VW ile özdeşleşmiş olsada bu sloganı ilk kullanan Opel’di. Opel bu sloganı 1965 yılındaki Kadett reklamında kullanmıştı. VW’de bu sloganı ilk olarak 2007’de kullanmaya başlamıştı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here