Yeni Skoda Scala Alınır mı? 

0
2931
Yeni Skoda Scala

Yeni Skoda Scala C segmentine hızlı bir giriş yaptı. Skoda’nın bu sınıftaki yeni oyuncusu Yeni Scala sportif ve renkli tasarımıyla oldukça dikkat çekici görünüyor. Geniş iç mekanı ve fonksiyonel özellikleriyle oldukça kullanışlı bir otomobil olan Yeni Skoda Scala rakiplerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. Skoda’nın yenilikçi tasarım çizgilerinin öncü modellerinden biri olan Yeni Scala yolda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 

Yeni Skoda Scala Verimlilik ve Performans

Yeni Skoda Scala yeni motor teknolojileriyle verimliliği ön planda tutuyor. Aktif Silindir Kapama teknolojisi otomobilin yüksek güce ihtiyaç duymadığı durumlarda 2 silindirini otomatik olarak devreden çıkartıp yakıt tasarrufu sağlıyor. Volkswagen grubunun uzun yıllar boyunca kullandığı ve başarısını kanıtlamış TSI motor Yeni Scala’ya güç veriyor. 1,0 litre ve 1,5 litre iki farklı motor tipiyle satışa sunulan Yeni Scala tatmin edici performansı ve verimliliği bir arada sunuyor. 

1.0 TSI DSG Skoda Scala

1.0 litrelik 3 silindirli motor 110 PS güç ve 200 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 10,3 saniyede tamamlayan 1.0 TSI Skoda Scala maksimum 198 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 5,9 litre ve şehir dışı kullanımda 4 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan otomobil karışık kullanımda ortalama 4,7 litre yakıt tüketiyor. 

1.5 TSI DSG Skoda Scala 

4 silindirli 1.5 litrelik benzinli motor 150 PS güç ve 250 NM tork üretiyor. Daha yüksek performansa sahip olan bu model 0-100 km hızlanmasını 8,2 saniyede tamamlarken maksimum 219 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 6,3 litre ve şehir dışı kullanımda 4,2 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan 1.5 TSI Skoda Scala karma kullanımda ortalama 5 litre yakıt tüketiyor. 

Yeni nesil TSI motor ve DSG şanzıman uyum içerisinde hareket ederek oldukça seri ve keyifli bir kullanım deneyimi sunuyor. Turbo beslemeli benzinli motorlar aracın kalkışlarda ve ara hızlanmalarda oldukça hızlı ivmelenmesini sağlıyor. 

Yeni Skoda Scala Fiyatı – Bu Fiyata Alınır mı? 

Yeni Scala 1.0 TSI DSG versiyonu 288.100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Daha yüksek hacimli bir motor ve yüksek performans isteyenlere hitap eden 1.5 TSI DSG versiyonuna sahip olmak için 332.500 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.  Araba fiyatlarının öngörülemez bir şekilde yükseldiği bu günlerde kullanıcılar tüm araçların fiyatını sorgulamaya başladı. Giriş versiyonu 288.100 TL’den başlayan Yeni Skoda Scala  bu fiyatı hak ediyor mu? Maalesef günümüzde hiçbir araç fiyatını hak etmiyor.Ancak sürekli yükselen araba fiyatları gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Gelişmiş donanımlara sahip sportif, modern ve kompakt bir otomobil sahibi olmak isterseniz bu fiyatlara bu otomobili tercih edebilirsiniz.

Konfor ve Teknoloji 

Yeni Scala sınıfına göre oldukça zengin donanım ve özelliklere sahip. Modern ve şık bir iç mekana sahip olan Yeni Scala gelişmiş bilgi ve eğlence sistemi sayesinde keyifli ve eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor. 8 inç Bolero multimedya ekranı ve 10.25 inç dijital gösterge ekranı oldukça keyifli bir multimedya deneyimi sunuyor. 10 hoparlöre sahip Skoda Ultimate ses sistemi oldukça net ve kaliteli bir müzik dinlemenizi sağlıyor. Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve diğer koltuklar yan ve sırt desteği sayesinde sürücünün ve yolcuların uzun yolculuklarda dahi rahat etmesini sağlıyor. 

Full led ön farlar oldukça yüksek görüş mesafesi yaratıyor. Dinamik arka stoplar otomobilin arka bölümünün oldukça modern ve dikkat çekici görünmesini sağlıyor. 

Şerit değiştirme asistanı, şerit takip asistanı, geri manevra uyarı asistanı ve sürücü yorgunluk sistemi rahat ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor.

Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan otomobil standart olarak 6 ve opsiyonel olarak 9 adet hava yastığıyla satışa sunuluyor.

Skoda Scala İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here