Yeni Seat Arona 1.0 EcoTSI İncelemesi 

0
4340
Yeni Seat Arona

Yeni Seat Arona kompakt ve sportif tasarımıyla oldukça şık görünüyor. Küçük SUV sınıfında rekabete dahil olan Yeni Arona konforuyla ön plana çıkıyor. 1.0 EcoTSI motoruyla oldukça ekonomik bir sürüş deneyimi sunuyor. Rakiplerine kıyasla daha geniş bir iç yaşam alanına sahip olan Arona her koşulda rahat etmenizi sağlıyor. 

Yeni Seat Arona 1.0 EcoTSI Performansı Nasıl? 

Küçük hacimli motora sahip araçların sayısı giderek artmaya başladı. Ancak bazı kullanıcılar bu motorların performansına ve verimliliğine şüpheyle yaklaşıyor. Yeni Seat Arona’nın 1.0 litrelik TSI motoruna bir göz atalım. 

Yeni Seat Arona

Volkswagen Group otomobillerinde uzun yıllar boyunca kullanılan TSI teknolojisi verimliliği ve performansıyla ön plana çıkıyor. Küçük hacimli motorlardan etkileyici bir güç ve performans elde eden kullanıcılar bu teknolojiden oldukça memnun görünüyor. 

Seat Arona’da kullanılan yeni nesil 1.0 EcoTSI motor 110 PS güç ve 200 NM tork üretiyor. Turbo beslemeli benzinli motor aracın 0-100 km hızlanmasını 10.8 saniyede tamamlayıp maksimum 190 km hıza ulaşmasını sağlıyor. Verimli bir sürüş deneyimi vadeden otomobil şehir içi kullanımlarda 5,5 litre, şehir dışı kullanımlarda 4,4 litre ve karma kullanımda ortalama 4,8 litre yakıt tüketiyor.  7 İleri DSG otomatik şanzıman oldukça seri ve akıcı vites geçişleriyle konforu üst seviyede tutuyor. Düşük yakıt tüketim değerleri ve tatmin edici performansıyla verimliliği ve keyifli sürüş deneyimini bir arada isteyen kullanıcılar için oldukça uygun görünüyor.

İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Yeni Seat Arona

Yeni Seat Arona modern ve yenilikçi iç yaşam alanıyla oldukça konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. İç mekanda yer alan sportif detaylar oldukça şık görünüyor. Deri ve kumaş karışımı koltuklar uzun yolculuklarda bile yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Koltukların kenarlarında, vites körüğünde ve el freninin yüzeyindeki kırmızı dikişler FR’ın sportif ruhunu yansıtıyor. Havalandırma ızgaralarındaki LED ışıklandırmalar iç yaşam alanının modern görüntüsüne katkıda bulunuyor.

Yeni Seat Arona

Yeni Seat Arona ‘nın altı düzleştirilmiş sportif deri direksiyonu oldukça net tepkiler veriyor. Özellikle şehir içi kullanımlarda ve dark park alanlarında manevra kabiliyetinizi arttırıyor. Direksiyon üzerinde bulunan fonksiyonel kumandalar sayesinde aracın multimedya sistemini, dijital gösterge panelini ve hız sabitleme sistemini kolayca kontrol edebilirsiniz. Direksiyonun arkasındaki vites kulakçıkları sayesinde performanslı sürüşlerde vites geçişlerini ayarlayabilirsiniz.

10.25 inçlik tamamen dijital gösterge ekranı otomobilin bilgilerini ve navigasyonu geniş ekranda görüntülemenizi sağlıyor. 9.2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzüyle oldukça keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. Apple CarPlay, MirrorLink, ve Android Auto bağlantı desteği sayesinde uyumlu akıllı telefonlarınızı Yeni Seat Arona’ya kolayca entegre edebilirsiniz. Opsiyonel olarak sunulan 7 hoparlör, subwoofer ve 300W amfiden oluşan BeatsAudio Ses Sistemi oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunuyor. 

Sürüş Destek Sistemleri ve Güvenlik Asistanları 

Hız sabitleme sistemi ve hız sınırlayıcı özellikle uzun yolculuklarda rahat etmenizi sağlıyor.  Yorgunluk tespit sistemi belirli hareketlerinize odaklanarak yorulduğunuzu tespit edip dinlenmeniz için sizi uyarıyor. Yokuş kalkış destek sistemi dik ve zorlu yokuşlarda kolayca kalkabilmenizi için belirli süre otomatik frenleme yapıp siz gaza basana kadar aracın sabit kalmasını sağlıyor. Otomatik park asistanı Yeni Seat Arona ‘nın ölçülerinde geniş bir alana geldiğinizde direksiyonu devralıp kolayca park etmenizi sağlıyor. 

Full LED farlar yüksek aydınlatma gücüyle oldukça geniş bir görüş mesafesi sunuyor. LED ön sis farları otomobilin sportif ruhunu yansıtıyor. Uzun far asistanı öndeki araçları tespit eder ve farları otomatik olarak ona göre ayarlar.

Seyahat asistanı yarı otonom sürüş deneyimi sunuyor. Yeni Seat Arona ‘nın tüm asistanlarını koordine eden seyahat asistanı uygun koşullarda aracın otomatik bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Belirli aralıklarla elinizi direksiyona dokunup tekrar çekmeniz gerekiyor. Ön bölge asistanı ve acil durum frenleme sistemi aracınızın önüne aniden çıkan yaya ve araçları algılayıp otomatik freneleme yapıyor. Kör nokta tespit sistemi güvenli bir şekilde şerit değiştirmenizi sağlıyor. Aracın sağında ve solunda  70 metreye kadar kör noktada kalan araçları algılayıp uyarı veriyor.

Yeni Seat Arona Fiyatı Ne Kadar? 

Yeni Seat Arona 1.0 EcoTSI 110 HP DSG Style versiyonuyla 255.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

SEAT İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here