Hyundai i20 2020 Satışta

B segmenti otomobillerin ülkemizde uzun bir süredir tercih edildiği su götürmez bir gerçek. Ancak otomobil fiyatlarının yükselmesi ile C segmenti ve üstü modeller potansiyel müşteri kaybetmekte. Bir kapı kapanır diğer kapı açılır prensibi ile ilerleyen otomobil pazarı, C segmenti ve üstü geniş modellere alternatif olarak B ve A segmenti modelleri sunabilmekte.

B segmenti otomobil pazarında ise elleri oldukça güçlü ve tecrübeli modeller bulunmakta. Volkswagen Polo, Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 208 ve Toyota Yaris gibi köklü modellerin bulunduğu sınıfa Hyundai i20 yeni kasası ile dahil oluyor. Üstelik Hyundai’nin yaptığı 110 milyon Euro değerindeki yatırım ile birlikte model yerli üretim avantajını koruyor. Gelin beraber Hyundai i20 modelinin teknik özelliklerine, fiyatına ve donanım paketlerine bir göz atalım.

yeni i20
Sportif tasarımından ödün vermeyen model oldukça modern duruyor.

Mekanın Sahibi Geri Geldi

Eski kasası ile oldukça sivri ve teknolojik hatlara sahip i20 modeli, yeni kasası ile daha yuvarlak ancak detaylara odaklanıldığında da bir o kadar keskin bir yapıya sahip. Alışkanlıkları kolay kolay bırakamayan bir toplum olsak dahi, eski neslin teknolojik görünümünün yeni nesilde de devam etmesi satın almayı düşünenler için güzel bir haber. Ayrıca ninja yıldızı formuna sahip diamond kesim jantlar ve lansmana özel lacivert renk otomobile spor bir görünüm katmış.

yeni i20 arka
Logonun üzerinde bulunduğu siyah kısım, modele arkadan bakıldığında Skoda Scala’yı andırıyor.

Hyundai i20 Yerli Üretilmeye Devam Ediyor

Pazarda bir çok model ile rekabet halinde olan Hyundai i20, en büyük çarpışmayı diğer bir yerli üretim B segmenti otomobil olan Renault Clio modeli ile verecek gibi duruyor. Renault Clio modelinin 2019 yılında yakaladığı 24 bin 213 lük sayıyı yakalamak için ciddi bir rekabete atılan i20, yerli üretimin devamı ve otomobil pazarındaki B segmenti modellerin tercih edilme sıklığının artması ile güçlü bir koza sahip. Üstelik tercih edilebilen motor seçenekleri arasında 1.0 hacminde hibrit bir modelin de bulunması İstanbul gibi büyük şehirlerde modelin tercih edilme sıklığını attıracaktır.

yeni i20 iç
Düz vites opsiyonu ile tercih edilebilecek olan model İzmit’te üretiliyor.

Yeni Hyundai i20 Hangi Motor Opsiyonlarını Sunuyor?

1.0 litrelik turbo benzinli, 1.0 litrelik hafif hibrit (48V) turbo benzin motor ve 1.4 litrelik atmosferik MPI motoru kullanan yeni Hyundai i20, özellikle hibrit model ile birlikte yıl sonunda hedeflediği 5000 adetlik hedefi tutturacak gibi gözüküyor. 7 ileri çift kavramalı DCT şanzıman yakıt ekonomisine katkı sağlarken, turbo desteği ile beraber gaz pedalı tepkilerinize daha rahat cevap verecektir. Ancak Hyundai geleneksel kesimi göz ardı etmeyip düz vites opsiyonunu potansiyel müşterilere sunmuş durumda.

1500 Devirde sunulan 171.6 Nm tork değeri hiç fena değil.

Enerji Rejenerasyon Sistemi

Toyota’da kullanılan rejeneratif frenleme teknolojisinin bir benzerini kullanan Hyundai i20, frene basıldığında harcanan kinetik enerjiyi elektrik enerjisi şeklinde 48 voltluk aküsünde depolar. Bu sayede emisyonlar ve yakıt tüketimi daha da azaltılır.

rejeneratif frenleme
Rejeneratif frenleme.

Yeni Hyundai i20 Fiyat Listesi

Her ne kadar güncel fiyatlar sürekli artma eğiliminde olsa bile biz listeyi size verelim. Teklif var ısrar yok.

Fiyat listesi 14.10.2020 tarihini yansıtmaktadır.

2. El Hyundai i20 Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here