Yeni Ehliyet Alanlar için Otomobil Tavsiyeleri

0
5277

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobilleri kullanmak için ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Sürücü belgesi, sürücü kurslarında alınan eğitimden sonra temin edilir. Ehliyetini yeni alan kişiler için ilk araba çok önemlidir. Sürücüler ehliyetini aldığında acemi olabilirler. Zamanla bu acemiliği üzerinden atıp usta şoför olacaklardır. Acemilik döneminde küçük kazalar yaşanması (özellikle park esnasında), çok karşılaşılan durumlardandır. Bu sebeplerden alınacak olan ilk aracın boyutlarının küçük olması avantaj sağlar. Bu yazımızda ehliyetini yeni alanlar için otomobil tavsiyeleri vereceğiz.

Hangi Tip Motorlu Araç Almalıyım?

Otomobiller benzinli, dizel ve elektrikli olmak üzere farklı seçeneklerde satın alınabilir. Dizel otomobiller yüksek torkun vermiş olduğu kullanım kolaylığı sayesinde daha fazla tercih ediliyor. Bu araç ilk aracınız olacağı için kendini kanıtlamış (1.5DCi,1.3 multijet) gibi motorlara sahip araçları tercih etmek; avantaj sağlayacaktır. Bu motorlara sahip araçlar genel olarak küçük boyutlu otomobillerde yer almaktadır. Son olarak ilk aracın çok güçlü olması kaza yapma riskini arttıran etmenlerdendir.

Otomobil Tavsiyeleri

1Dacia Sandero

Dacia Sandero küçük boyutlarıyla ve 1.5 DCi motoruyla ilk araç olarak en çok tercih edilen otomobillerden biridir. Dizel motorun sunmuş olduğu tork kullanım kolaylığını beraberinde getiriyor. Yedek parça fiyatları uygun olan bu araç ufak kazalardan çok düşük masraflarla sizi kurtaracaktır. Bu sebeple acemi şoförler için biçilmiş kaftandır. İlk aracınız bu olacaksa bizim önerimiz 2.el olarak satın almanızdır. Yaşanabilecek ufak kazalarda değer kaybı daha az olacaktır.

2.El Dacia Sandero İlanları

 

2Renault Clio 

Renault markasının b sınıfı kompakt otomobili olan clio modelinin hatchback kasa tipine sahip olanları, birçok kişi tarafından ilk otomobil olarak tercih ediliyor. Sürücü kurslarının da genel olarak tercih ettiği otomobillerdendir. 1.5 DCi motora sahip olan clio küçük yapısıyla park etmeyi daha kolay hale getiriyor. Yakıt tüketiminin düşük olması da çekici yapan etmenlerden biridir.

2.El Renault Clio İlanları

3Fiat Punto

Müthiş reklam filmi ile tanıştığımız Fiat Punto 1.3 multijet dizel motoru ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Hatchback kasa tipine sahip bu araç ebatlarının küçük olması ile park etmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca city mod özelliği aktifken direksiyonu hafifleştirerek daha kolay kullanım sunuyor. Şuan üretimi olmadığı için sadece 2.el olarak tercih edilebilir.

2.El Fiat Punto İlanları

4Fiat Palio

Fiat palio, ilk araç olarak alınabilecek en ekonomik araçlardan biridir. 1.3 multijet dizel motorunun sunmuş olduğu tork ile keyifli ve kolay bir kullanım sağlar. Yedek parçaları çok uygundur. Sıfır üretimi olmadığı için sadece 2.el olarak tercih edilebilir.

2.El Fiat Palio İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here