Yeni Audi A6 Allroad Arazi Canavarı Olarak Geldi!

2
3929
Audi A6 Allroad Ön Tasarımı

Audi yeni A6’sını geçen yıl tanıtıp pazar sürmüştü. Yeni Audi A6’nın station wagon versiyonu Allroad güçlü motor seçenekleri ve teknolojik donanımlarıyla kendisini gösterdi. Yerden yüksekliği ve plastik gövde korumaları ile bir station wagon dan yanı sıra Crossover SUV modellere de göz kırpıyor. 20.yıl özel versiyonu ile ilk yollarda göreceğimiz model, bu anlamda yeni neslinin gelişini de kutluyor. 1999 yılında yollarda olan Allroad en yeni nesil versiyonu ile bazı off-road özelliklerini de içerisinde barındırıyor.

Audi A6 Allroad Arka Tasarımı

Audi A6 Allroad; Yerden Yüksekliğini Kendi Ayarlıyor!

Yeni Audi A6 Allroad, yerden yükseklik konusunda sedan versiyonu A6 Avant’ta 45 mm daha iyi konumda. Yani yüksekliği 139 mm’e ulaşıyor. Standart olarak gelen adaptif havalı süspansiyon teknolojisi ise gerçekten araziler için tasarlanmış. Tozu dumana katacak bir teknoloji olma yönünde ilerliyor. Amortisörler üzerinden ayar sunan bu özellik, Allroad’un off-road kabiliyetlerini ciddi bir şekilde revize ediyor. Yerden yükseklik, seyir hızına ve sürüş moduna göre otomatik olarak değişiyor. Auto ve Comfort modlarında A6 Allroad quattro, standart yükseklik olan 139 mm’de seyrediyor. 35 km/s’i geçmeyen hızlarda ise gövde 45 mm’ye kadar yükseltilebiliyor. 120 km/s geçildiğinde ise A6 Alrroad quattro, otomatik olarak 15 mm yere yaklaşıyor. Off-road modunda ise 80 km/s hız geçilmediği takdirde gövde standarttan 30 mm daha yüksek oluyor.

A6 Allroadoff-road cephanesinde süspansiyona ek olarak yokuş iniş desteği de sunulmuş durumda. Eğim açısı asistanı gibi donanımlar da modelin donanımsal olarak ne kadar zengin olduğunun göstergesi nitelikte. Ekran üzerinden izlenebilen açının yanı sıra karşı yatay ve dikey kuvvetler de monitöre yansıtılıyor. Bu sayede takla atma riskinin olup olmadığı sürücüye bildiriliyor. Bu sistemin %98 başarı oranının olması ise kaza yüzdelerini önemli ölçüde düşürüyor. Hızı 2 ile 30 km/s arasında tutan yokuş iniş desteği ise kaygan zeminlerde ABS desteğiyle ekstra fren kuvveti sunuyor. Bu da modelin güvenlik açısında hiç bir soru işareti bırakmamasına neden oluyor.

Audi A6 Allroad İç Mekan

Audi A6 Allroad’ın Motor Gücü Nedir?

Audi A6 Allroad, 3.0 TDI V6 motordan beslenerek sunulacak. Beygir bakımından üç farklı varyasyonla kullanıcılarının tercihlerine göre satılacak. Giriş seviyesi 45 TDI yer alıyor ve 231 bg güç, 500 Nm tork sunuyor. Bu veriler ise bir station wagon’a çok benzersiz gözüküyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here