Racing görünüme sahip orta seviye motosiklet almak isteyenler için Yamaha YZF R-25 Vs CF Moto 250SR karşılaştırması yazımızda her iki modeli detaylı bir şekilde sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Her iki motosikletinde birbirlerine karşı üstün ve eksik yanları mevcut. Bu karşılaştırma her iki model içinde fikir sahibi olmanızı sağlayacak.

Yamaha YZF R-25

Yamaha YZF R25 Mavi Yan görünüm
R25

Yamaha markasının en çok satan modellerinden biri olan R-25, yediden yetmişe herkesin beğendiği bir motosiklettir. Mükemmel tasarımlar ve Japon kalitesi birleştiğinde ortaya bu harika model çıkmıştır. Kuşkusuz herkes R25 ‘in ismini bir kez de olsa duymuştur. Yamaha markasının efsaneleri arasında yer alan bir modeldir.

YZF R-25 Tasarım

Yamaha YZF R25 Vs CF Moto 250SR Karşılaştırması

Yamaha R-25 tasarımına bakacak olursak, eskiye göre daha kompakt ve sağlam bir tasarımı olduğunu söyleyebiliriz. Eski tasarımlarına göre daha ergonomik ve aerodinamik bir sürüş sağlıyor. Yeni modelinde efsane köpekbalığı görüntüsü kaybetmeyerek hala belirgin olarak yansıtmaktadır. Kaslı yapısını eski kasaya göre biraz daha hafifleten, Yamaha mühendisleri motosikletin kontrollerini iyileştirmeyi amaçlamış gibi duruyor. Gerçekten de 2021 model Yamaha R-25, daha kolay sürüş kabiliyeti sunuyor. Artık daha keskin hatlar çizen Yamaha tasarımcıları, led farlarda da bu kısık göz tasarımını kullanıcıların beğenisine sunuyor. Motosikletin gidon tasarımı ve oturuş pozisyonu sayesinde motoru daha iyi kavrayabiliyorsunuz. 

Motor ve Performans

Yamaha R-25 modeli, diğer tüm 250cc’lik motora sahip motosikletlerden daha güçlüdür. Bunun sebepleri ise tasarımsal ergonomi hem de motor özellikleri diyebiliriz. Motor özelliklerine yakından değinmek gerekirse, 2 silindir, sıvı soğutmalı ve 4 zamanlı bir bloğa sahiptir. Yamaha motorlar bildiğiniz üzere yüksek devirlerde performansı maksimum seviyeye çıkarıyor. Bu motosiklet ise on bin devirde toplam 36 beygir gücü üretiyor. Bu sayede adrenalin ve hız tutkusu zirveye çıkmış oluyor. Ek olarak 10.000 devirde 25.8 Nw tork üretebiliyor. Yakıt tüketimi ise fabrika verilerine göre ortalama 100km/3.8 litredir.

Diğer Özellikler

Yamaha YZF R-25 Vs CF Moto 250SR karşılaştırmasında Yamaha R-25 modelini ön plana atan özelliklerden birisi bulunan ters ve çift amortisörler sayesinde bozuk yollarda daha konforlu bir sürüş hissiyatı yaşatıyor. Ayrıca bu amortisörler sizin sportif sürüşünüze de ayak uydurabilecek sertliğe sahip. Yeni nesil hafif jantlar sayesinde motosikletin performansı daha çok artmış durumda. Bu alüminyum alaşımlı spor jantlara ek olarak güzel lastikler takıldığında daha iyi performans alacaksınız. ABS ile uyumlu ön ve arka disk frenleri size her zeminde ve hızda güven sağlıyor. Fren kitleme önleyici sistem ile birlikte kaygan zemin koşullarında hakimiyetinizi kaybetmiyorsunuz.

CF Moto 250SR

CF Moto 250SR

CF moto son yıllarda Türkiye’nin çok satan markalarından biri oldu. Bu markanın çok sevilmesinin sebebi Çin menşeili ürünler gibi düşük kalite olmaması ve fiyat konusunda Japon arkadaşlarına göre daha makul fiyatlarda olmasıdır.

CF Moto 250SR Tasarım

CF Moto 250SR modelinin çok bütün bir görüntüsü vardır. Motosikletin ön tasarımı sayesinde yüksek hızlarda rüzgâr sizi pek etkilemeyecektir. Aynı şekilde ayna tasarımı da tam bir yarış motosikleti olduğunu gösteriyor. Yüksek benzin deposu ve düşük sele ile birlikte gelen CF Moto 250SR, üzerine oturduğunuzda ve benzin deposunun üzerine kapandığınızda sanki motosikletin bir parçasıymış gibi oluyorsunuz.

Dijital göstergesi ise gerçekten muazzam bildiğiniz gibi CF Moto ailesi her zaman son teknoloji ile donatılıyor. Göstergede birden fazla sürüş modu bulunuyor, spor sürüş modunda yalnızca hız kadranı gözüküyor. Ayrıca bluetooth bağlantısı da mevcut. Ek olarak bu gösterge hava sıcaklığı, tripmetre, yakıt, vites gibi bilgileri de gösteriyor.

Motor ve Performans

250sr

Yamaha R-25 modeli gibi 250cc’lik bir motor bloğuna sahiptir. CF Moto 250SR’nin maksimum tork değeri yaklaşık 22Nw’dir. Bu tork değerlerini ise size çok erken devirlerde sunabilir. Yamaha YZF R-25 Vs CF Moto 250SR Karşılaştırmasında aradaki en önemli farklardan biri Yamaha R-25’de alıştığımız yüksek devirlerde performans özelliği, CF Moto 250SR’de daha erken devirlerde kendini hissettirebiliyor. Son hızı ise kullanıcı deneyimlerine göre 150km/h olarak ölçülmüştür. Tek silindirli bir motora sahip olduğu için yüksek devirlerde bile titreşim yok denecek kadar azdır.

Diğer Özellikler

Motosikletin ağırlığı fabrika verilerine göre 165kg’dır. ABS fren sistemi ise, ön ve arka disk frenler ile son hızlarda bile gerçekten çok başarılı. Fakat yalnızca ön freni kullanmak istediğiniz zaman yeteri kadar yavaşlatamıyor. Her iki freni de eş güdümlü olarak kullanmanız gerekiyor. Enjeksiyon sisteminde ve aküde Bosch markasından faydalanan CF Moto 250SR bu konuda gerçekten çok başarılı. Yakıt tüketimi ise 100km/4-5 litredir.

Yamaha YZF R-25 ve CF Moto 250SR Fiyat Karşılaştırması

Yamaha YZF R-25 Vs CF Moto 250SR Karşılaştırmasında Yamaha R-25 modeli daha cazip görünüyor. Fakat iş fiyat kısmına geldiğinde gerçekten çok büyük bir fark ortaya çıkıyor.  Yamaha R-25 modelinin tavsiye edilen satış fiyatı 96.900 TL’dir. CF Moto 250SR modelinin tavsiye edilen satış fiyatı ise  64.270 TL’dir. Görüldüğü üzere aralarında 30 bin TL’lik bir fark var. Burada tercih size aittir. Siz hangisini tercih edersiniz? 

Yamaha YZF R25 İlanları

CF Moto 250SR İlanları

Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here