Yakıt Cimrileri Serisi: Citroen C5 HDi

0
4636

Citroen C5, D segmentinde belki de en az yakan arabaların başında geliyor. Elbette aynı motoru kullandığı kuzeni, Peugeot 508 HDİ içinde aynı durum geçerli. Önceki yakıt cimrisi aracımız, Ford Fiesta idi.

O içeriği okumak için blog sayfamıza bakabilirsiniz.

Bugün de, D segmenti bir aracı konuk aldık ve inceledik. Büyük aileler için tercih sebebi olan ve konfor özellikleriyle Citroen’in o dönemdeki parlayan yıldızı, Citroen C5 HDi.

1Bu Kasaya Bu Tüketim Harika!

Aracın yakıt tüketim verilerini öğrenenlerin ilk yorumu başlıktaki gibi oluyor. “Bu kasaya bu yakıt tüketimi harika!” diyorlar. Citroen C5, yaklaşık olarak 1700 KG boş ağırlığa sahip.

Heybetli görüntüsü, eskimeyen tasarım detayları ve geniş bagaj hacmi ile oldukça kullanışlı ve ekonomik bir araba. Özellikle bej döşemeleri olan versiyon oldukça ferah bir iç mekana sahip.

17″ jantları, 9 hava yastığı, yağmur park ve far sensörü gibi donanımları standart olarak sunan araç, üst donanım seçeneklerinde sunroof, lastik basınç sensörü gibi ek özellikleri alabilmenize de imkan sağlıyor.

Citroen C5

2Citroen C5 Yakıt Tüketim Değerleri

Fransız üretimi olan HDİ motorlar, PSA grubuna ait ve dünya çapında kendini kanıtlamış bir dizel motor ünitesi. C5 için kullanılan 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor 110 HP güç ve 240 NM güç üretiyor.

0-100 hızlanması 12,2 saniye olarak belirtilen araç, optimum bir çekiş deneyimi yaşatmayı başarıyor.

Ağır olmasına rağmen kullanıcısını üzmeyen araç, biraz daha performanslı olsa daha tatminkar olabilirdi. Ancak, yakıt ekonomisi ve uzun ömürlü olması adına tasarlanan bu motor için yakıt tüketim verileri;

Şehir İçi/ Şehir Dışı : 7,3/4,7 olarak veriliyor.

Ortalama tüketim ise: 5,6 litre

1600 Kg üzerindeki D segmenti bir araç için bu veriler gerçekten harika görünüyor.

Citroen C5

Elbette gerçek yol şartlarında 1 litre civarı ekleme yapmanız gerektiğini unutmayın.

3Citroen C5 Alınır Mı?

Heybetli görüntüsü, geniş iç hacmi ve yükleme alanı, güvenlik ve teknolojik donanımları ve en önemlisi yakıt tüketim verileri düşünüldüğünde tereddütsüz bir şekilde alınabilir diyoruz.

Bugün piyasa da araç fiyatlarının yüksekliğini göz önüne alırsak, Citroen c5’in fiyatlarının da çok uygun olduğunu söylemek mümkün.

Ortalama bir C5 için 120-140.000 TL bandında bir bütçenizin olması gerekiyor. Ki bu bedel sıfır kilometre bir B segmenti almak için bile yeterli değil artık.

İkinci El Citreon C5 İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here