W124 Mercedes Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

1
9525

W124 Kasa Kodlu Araçlara Yöneldiler

Otomobil fiyatlarının yüksek oluşu rahatına düşkün olan insanları Mercedes w124 kasa kodlu araçlara yönlendirmiştir. Bu araçları alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu yazımızda size bunlardan bahsedeceğiz.

W124 Kasa Mercedes ilk olarak 200,230,260,300 benzinli karbüratörlü seçeneğiyle 200D, 250D, 300D dizel seçeneğiyle satışa sunulmuştur. 1987 yılında 200E, 230E, 300E gibi isimler almıştır. Motorları artık karbüratörlü yerine daha yeni nesil olan çok noktadan mekanik enjeksiyon sistemine sahip olmuştur.

1990 yılında W124 2.jenerasyon denilen bir modifikasyon işlemi görmüştür. Bu modifikasyonla Bruno Sacco bakalit denen piyasada pako adı verilen çevre koruyucularla donatılmıştır. Bu pakoların ismi aracın tasarımcısından gelmiştir. Pakoların yanı sıra kapı kollarına tamponlara çıtalara nikelaj detayı eklenmiştir.

1993 yılında motor değişikliği kararı alan Mercedes 122 hp lik mekanik enjeksiyonlu motoru yerine 136 hp lik üstten çift eksantrikli 4 nokta elektronik enjeksiyonlu versiyonla yoluna devam etmiştir.1985 yılında başlanan bu kasa 1994 yılına kadar aynı şekilde üretildi. 1994 yılında makyajlanarak 1995 in sonuna kadar W124 kasa kodlu E200 olarak üretildi

W124 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Şaselerde İşlem 

Bu tarz araçlarda motordan ziyade kasa çok daha önemlidir. Motor onarım gördüğünde ilk günkü hali gibi olabilir ancak kaporta bölümünde bu şekilde olmaz. Bu araçların şaselerine bakmak gerekiyor herhangi bir işlem var mı? işlem varsa orjinaline yakın mı yapılmış? yoksa baştan savma mı?

W124 Kasa Araçların Kapı aralarındaki Yıldızlar 

Bu araçlarla ilgilenen kişilerin sıklıkla karşılaştığı tüm yıldızları üzerindedir lafı Kapı aralarındaki yıldızlardan gelmiştir. Kapı içlerine işlem yapılmış araçlarda bu yıldızlar gözükmez. Tüm yıldızları üzerindedir lafı kapı içlerinde işlem olmadığını gösterir.

w124

Çürük Durumu

Bu araçlar 1985-1995 yılları arasında üretilmiş olduğu için düzgün korunmamış olanları maalesef çürümeye başlamıştır. Kimse çürük bir araba almak istemez. Bu aracın çürümeye başladığı noktaları aşağıda listeledik;

  • Ön çamurluk ağzı (ön çamurluk davlumbazı eksik araçlarda)
  • arka çamurluk ağzı (genelde çamur dolmasından kaynaklı)
  • kapı üst fitillerinin altı (fitil altında su kalmasından kaynaklı)
  • Paspasların altı (altında oluşan çürüklerden dolayı)
  • Lpgli olanlar için bagaj havuzu (lpg tankından dolayı)
  • bagaj kapağının fitilinin altı (su kalması)
  • sunroof çevresi(sunroof tahliye borusunun çıkıp su almasından kaynaklı)

Aracın çürüyebilecek yerlerine de bakıldı. Herhangi bir çürüğe rastlanılmadı. Devam ediyoruz.

w124

Döşeme

Döşeme Mercedes aracında en önemli kısımlarından birisidir. Sağlam bir Mercedes’çi bir aracın döşemelerine bakarak araç hakkında her şeyi söyleyebilir. Bizim bakabileceğimiz kısım aracın döşemeleri orjinal mi? Sonradan değişmiş veya kılıf takılmış mı? orjinalse eğer durumları nasıl? Bu araçlarda kalorifer ızgaraları hassastır. Mutlaka sağlam olup olmadığı kontrol edilmelidir.

w124

Donanım

Bu araçların hem boş hem de dolu versiyonları vardır. Versiyon demek pek doğru değildir. Çünkü  bu araçlardaki tüm özellikler opsiyon şeklinde satılmıştır. Alacağınız aracın donanımlarının tamamının çalışır durumda olması çok önemlidir. Aksi halde çalışmayan özellikleri çalıştırmak maddi açıdan sizi üzebilir.

Motor Durumu

Aracın motoru bu işten anlayan bir Mercedes ustasına gösterilmelidir. Dizelse çok dumanı var mı? (düz dizel olduğu için illaki duman olacaktır) Benzinli ise LPG takılmış mı? rolantide sarsıntı var mı? İyi bir ustaya da gösterildikten sonra araç alınabilir.

Şanzıman Durumu

Bu araçların hem manuel hem de otomatik şanzımanlı versiyonları bulunur. Araç manuel ise viteslerden atma var mı? kontrol edilir. Otomatikse vites geçişlerinde vuruntu var mı? diye bakılır. En son şanzıman yağı kaç km önce değişti gibi sorular sorulur.

Tüm bu yazdıklarımız Sonucunda aracın ilk expertizini kendiniz yapabilirsiniz. Bu işlemler sonucunda araç hoşunuza gittiyse aracı iyi bir expertiz firmasına sokup öyle almanızı tavsiye ederim. Böyle bir araç almayı düşünüyorsanız. Hemen almalısınız. Muhtemelen daha erken almadığınız için pişman olacaksınız.

1 YORUM

  1. Geç kalındı bile artık bu aracın çok temizini bulmak için en ucuz 0 km parası oldu degermi hafta sonu binmek için 2. araç olur günlük kullanım için yazık olur çok ozel bir araç iyi bakılıp korunması gerek. yoksa yazık olur boyle bir güzellige.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here