Volvo XC40 Recharge: Tamamen Elektrikli Volvo SUV

0
3041
Volvo XC40 Recharge

Elektrikli arabalar her geçen gün daha da standart hale geliyor. 2030 yılına kadar, Volvo da dahil olmak üzere dünyanın en büyük otomobil üreticileri, yalnızca elektrikli otomobillerin üretimine tam bir geçiş yapacaklarını duyuruyor. Volvo XC40 Recharge, İsveç otomotiv efsanesinin tamamen elektrikli ilk otomobili. Gelin elektrikli Volvo XC40 Recharge’ın öne çıkan özelliklerini yakından inceleyelim.

Güvenlik ve Maksimum Sürüş Konforu

Otomotiv dünyasına baktığımızda, Volvo’nun güvenlik ve konfor ile eş anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu ilişkilendirme öncelikle Volvo otomobillerinin kalitesinden geliyor. Marka, en başından beri çok yüksek bir standart sunmaya devam ediyor. Volvo araçları sert İskandinav iklimine ve İsveç yollarına adapte edilecekti, bu nedenle yapının en iyi malzemeleri ve güvenilirliği her zaman en önemli şeydi. Volvo’nun güvenlikle ilişkilendirilmesinin bir başka nedeni de 1959’da kucak-omuz emniyet kemerinin piyasaya sürülmesi diyebiliriz. Her yıl dünya çapında milyonlarca insanı kurtaran güvenlik standardını başlatan İsveç markasıydı.

Volvo XC40

XC40 Recharge, Volvo’nun satışa sunulan ilk elektrikli otomobili. Bu model, tek şarjla etkileyici performansı ve uzun menzili ile şık ve konforlu bir SUV otomobil. Google Asistan ile tam uyumluluk gibi otomobilin içindeki modern teknolojiler de özel ilgiyi hak ediyor.

XC40 Şarj Ediliyor Mu? Standart XC40’tan Farkı Nedir?

Volvo XC40 Recharge’ın şimdiye kadar sadece hibrit plug-in ve hafif hibrit versiyonlarında satılan son derece popüler XC40 modelinin sadece elektrikli bir versiyonu olduğu gerçeğiyle başlayabiliriz. Elbette elektrikli XC40, bu modeli elektrikli otomobillerin podyumuna çıkaran birçok bireysel özelliğe sahip.

Hemen göze çarpan ilk fark, neredeyse tamamen yerleşik ızgaraları. Peki bu ızgaralar ne işe yarıyor? İlk olarak, otomobilin aerodinamiğini iyileştiriyor. Aslında, elektrikli otomobillerin ızgaraya ihtiyacı yoktur, çünkü elektrikli tahrikleri vardır. Yine de elektrikli otomobiller için aerodinamik çok önemli. Volvo XC40 Recharge’ın ön tekerlekleri 245 mm, arka tekerlekleri ise 255 mm genişliğinde.

İçten yanmalı motorun eksikliğinin bariz bir sonucu da arka tamponun çok estetik ve fütürist görünmesini sağlayan egzoz borularının olmaması. Yakıt doldurma noktasına bir şarj portu var. Volvo XC40 Recharge, en başından itibaren elektrikli sürüş için planlanan CMA platformunda oluşturuldu. Bagaj bölme kapasitesi 414 litre ve XC40’ın kaputun altında 31 litre kapasiteli küçük bir bagaj bölmesi de bulunuyor. Burası, şarj kablonuzu ve diğer kullanışlı aksesuarlarınızı saklamak için harika bir yer.

Volvo XC40 İç Mekan

Elektrikli XC40? Büyük Güce Sahip Bir Araba

Volvo XC40 Recharge’i kesinlikle öne çıkaran şey, toplam 408 HP güce sahip iki elektrikli motorudur. Otomobilin AWD (All Wheels Drive) ile donatıldığını ve motor torkunun 660 Nm olduğunu belirtmekte fayda var. Elektrikli SUV’nin hızlanması etkileyici düzeyde. Çünkü otomobil 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkıyor. Volvo XC40 Recharge, dengeli ağırlık dağılımı sayesinde yüksek hızlarda bile yolu çok sağlam tutuyor. Ayrıca XC40 Recharge’ın 1.300 kg’a kadar bir römork çekebileceğini belirtmekte fayda var. Volvo güvenliğiyle biliniyor, peki markanın elektrikli otomobil dünyasına bir nevi tanıtımı niteliğinde olan ilk elektrikli otomobilin hız sınırı var mı? Volvo’nun ilk elektrikçisi maksimum 180 km/s hız yapacak.

Hızlardan bahsetmişken, pilin %80’e kadar şarj edilmesinin hızlı şarj olması durumunda sadece 40 dakika sürdüğünü ve tam şarjlı bir arabanın menzilinin 400 km’nin üzerinde olduğunu belirtmekte fayda var. Volvo XC40 Recharge, 21,1 cm’lik yerden yüksekliğiyle kanıtlandığı üzere, arazi sürüşü için de tasarlandı. Ayrıca farklı sürüş modları arasından off-road modu da seçilebilir.

Sizi Anlayan Akıllı Bir Araba!

Volvo XC40 Recharge, modern teknolojilerle dolu. Start/stop sistemi ile anahtarın cebinizde olması yeterlidir ve araç hemen sürüşe hazır olacaktır. Elektrikli XC40, her şeyin Google hizmetlerine dayalı olarak çalıştığı Android Automotive OS ile donatılmıştır: Google Haritalar veya Google Asistan. Arabanın 360 kamera ve bir park asistanı ile donatıldığını da söylemeden geçmeyelim. Modern güvenlik aygıtları, sözde başka bir aracın varlığı konusunda uyaran BLIS sistemini de içeriyor.

Genel olarak, Volvo XC40 Recharge sizi güç, verimlilik, sürüş konforu ve güvenlikle şaşırtacak tamamen elektrikli bir SUV otomobil. Tamamen elektrikli bir otomobile doğru ilk adımda üretilen XC40. Mükemmel şekilde optimize bir elektrikli SUV örneği.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here