Güven ve sağlamlık söylendiğinde insanların aklına gelen tek otomobil markası olan Volvo geri çağırma yapmayı planlıyor. Bu olay karşısında dünya da büyük çalkantılar olacağından firmalarıyla konuşup işlemlere başlayacak. Maliyeti ile de  soru işareti bırakan bu durum kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.

Volvo Sorunu Emniyet Kemeri Olabilir

Fabrikadan yapılan açıklamaya göre geri çağrılan araçlarda neden olan şey emniyet kemerinde bulunan bir tel olarak gösterildi. Kemerde yer alan bir çelik telin montaj aşamasında zayıflamaya başlamasının gerekçe olmasından dolayı güvenlikle alakalı tasarımları ile öne çıkan üstünlüğünü kaybetmesine de neden olabilecek gibi görünüyor. 2.1 milyon tane aracın servise gelmesi için ileti yollanıp ve bu hatanın ücretsiz şekilde onarılması bekleniyor. Bu hata fabrika için çok maliyetli bir iş olacaktır.

volvo

Hangi Modelleri İsteyecekler

Merkezden gelen bilgilere göre 2006 ve 2019 yılları arasında üretilen tüm araçların kontrolden geçireceklerini söylediler. Yapılacak olan işlemlerle ilgili bütün gerekli hazırlıkların da yapılmaya başlandığı bilgisi paylaşıldı.

Gerçekten Gözden Kaçan Bir Hata mı ?

Emniyet kemeri bir araç için en önemli güvenlik unsurlarından bir tanesi sayılır. Volvo da bu konu hakkında yeteri kadar tecrübeye sahip bir firma. Emniyet kemerine öncülük etmesiyle de biliniyor. Bu konuda hata yapmış olmaları ve bunun çok zaman sonra fark edilmesi araçla alakalı ihmal olup olmadığı konusunu gün yüzüne çıkardı. Edinilen bilgilerde ise şu ana kadar emniyet kemerinin teli eksik olduğu için oluşan bir can kaybının yaşanmamış olduğu yönünde oldu.İleriye dönük bir problem olmaması için çağrılan araçların sahipleri prestij kaybı ile alakalı fikir beyan etmeye başladı. Beyanlar sayesinde hem Volvo firması hem de kullanıcıları bu konu hakkında daha detaylı bilgilendirilip sorunları giderilecektir.

2.El Volvo İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here