Volkswagen Scirocco Alınır mı ? Nelere Dikkat Edilmeli 

0
7001
volkswagen scirocco

Volkswagen Scirocco keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla oldukça sportif bir görünüme sahip. Sportif bir hatchback araba sahibi olmak isteyen kullanıcılar için oldukça ideal bir seçenek olan Volkswagen Scirocco karakteristik görünümüyle büyük beğeni topluyor. Oldukça dikkat çekici bir otomobil olmasına rağmen üretim ömrü kısa süren ve üretimden kaldırılan Volkswagen Scirocco alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizin için cevapladık.

Motor ve Şanzıman Kontrollerini Mutlaka Yaptırmalısınız 

Volkswagen Scirocco gibi sportif otomobiller genellikle motor modifiyesine ve sert kullanımlara maruz kalıyor. 1,4 litre gibi küçük hacimli bir motora sahip olan otomobil aşırı yüklenme sonucunda büyük arızalar verebiliyor. Özellikle DSG otomatik şanzımanlı versiyonlarını daha titiz bir şekilde kontrol ettirmelisiniz. Aracın bakımlarının tam zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapıldığından emin olmalısınız.  Sürekli üst limitlerde kullanılan araçlar uzun vadede büyük problemleri beraberinde getirmektedir. Bu yüzden Scirocco gibi otomobiller alırken gerekli mekanik kontrolleri mutlaka yaptırmalısınız. Eğer almayı düşündüğünüz otomobilin servis kayıtları mevcutsa bu kayıtları inceleyerek aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Yetkili veya bilinen özel servislerde kaydı olmayan otomobiller her zaman büyük bir risk olacaktır. 

volkswagen scirocco

Kaporta Durumu 

Volkswagen Sciroccolar genellikle sert ve hırçın kullanıldığı için kazaya karışması kaçınılmaz olabiliyor. Piyasadaki satılık araçları incelediğimiz zaman çoğunluğunun kazaya karışmış ve hasar kaydı olduğunu görebiliyoruz. Burada asıl dikkat edilmesi gereken konu kazanın büyüklüğü ve sonrasında nasıl bir onarım sürecinden geçtiğidir. Her geçen gün kalabalıklaşan yollarda kaza yapmak gayet normal bir durumdur ve bu yaşlardaki otomobillerin onarım görmesi gayet doğaldır. Ancak ağır kazaya karışmış, iyi bir şekilde onarılmamış ve kusurlu sayılabilecek derecede arızalara sahip olan otomobiller uzun vadede hem güvenliğinizi hem de paranızı riske atmanız demektir. Kaza yapmamış ve orijinal bir otomobil bulmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Hafif bir kaza atlatmış ve oluşan hasarları usulüne uygun şekilde onarılmış bir otomobil almayı düşünüyorsanız kaza görüntülerini ve onarım belgelerini temin etmeniz içinizi rahatlatacaktır. 

Volkswagen Scirocco Alınır mı ? 

Gerekli kaporta ve mekanik kontrolleri sağladıktan sonra Volkswagen Scirocco alıp uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde keyfini çıkarabilirsiniz. Oldukça sportif ve dinamik bir tasarıma sahip olan otomobil yolda dikkatleri üzerinize çekiyor. Sınıfındaki diğer araçlara kıyasla daha agresif ve hırçın duruşuyla farkını ortaya koyuyor ve sıradanlığa meydan okuyor. Karakteristik tasarımıyla oldukça etkileyici bir görüntüye sahip olan Scirocco ilgi odağı olmanızı sağlıyor. 

Yeterli sayılabilecek konfor ve güvenlik donanımının bulunduğu Volkswagen Scirocco bekleneni vermeyi başarıyor. Sportif bir otomobilin sunabileceği kadar konfor sunan Volkswagen Scirocco daha çok sürüş dinamikleriyle öne çıkıyor. Kısıtlı bir konfor deneyimi yaşayacağınız bu otomobil sportif ve sert sürüş dinamiklerine önem veren kullanıcılara hitap ediyor. 

Ön yolcu kısmının yeterli genişlikte olması sayesinde sürücü ve ön yolcu koltuğunda bulunan kişi rahatlıkla uzun yolculuklara çıkabilir. Ancak aynı durum arka koltukta bulunan kişiler için geçerli değil. Oldukça dar ve basık bir yapıya sahip olan arka yolcu bölümü sadece kısa mesafede seyahatler için uygun görünüyor. 

İç mekanda kullanılan malzemelerin orta seviyede olması nedeniyle uzun süreli kullanımlarda yıpranmasını kabul etmeniz gerekiyor. Özellikle yan ve alt kısımlarda kullanılan sert plastik malzemeler uzun vadede kolayca yıpranacakmış gibi bir izlenim veriyor. 

Özetlemek gerekirse sportif bir hatchback otomobil aldığınızın bilincinde olarak fazla konfor beklemeyip sürüşe odaklanacaksanız Scirocco sizin için uygun olacaktır. Ancak malzeme kalitesine, konfora ve geniş bir iç yaşam alanına önem veriyorsanız Scirocco sizin beklentilerinizi karşılamayacaktır. 

Volkswagen Scirocco İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here