Dört kez Formula1 Dünya şampiyonu Sebastian Vettel 2021’de Aston Martin takımında yarışacak.

Başarılı Alman Formula1 pilotu Sebastian Vettel, bu sezon Ferrari için takım arkadaşı Charles Leclerc ile pistte ter döktü. Ferrari adına bu sene işlerin yolunda gitmeyeceği daha yarış takviminin başında belliydi desek yanlış olmaz. Ferrari için durumlar zaten kötüyken, içeride Vettel ve takım arasındaki ilişkilerde de ciddi sorunlar vardı. Bu sorunlar son yarışlarda başarılı pilotun performansını gözle görülür şekilde etkiledi.

Vettel Ferrari Veda

Önümüzdeki sezona yaklaşırken takımların pilot avı da giderek hız kazandı. Av sezonunun en son haberi ise Sebastian Vettel ve Aston Martin takımından geldi. Dün akşam Sergio Perez’in Racing Point’ten (2021’de Aston Martin F1) ayrıldığı açıklandıktan sonra bu sabah Vettel-Aston Martin anlaşması resmen duyuruldu.

Sebastian Vettel : “Bu haberi açıklamaktan mutluluk duyuyorum.”

Aston Martin F1 takımıyla yapılan sözleşmenin süresi veya detaylarıyla ilgili açıklama henüz gelmedi. Transfer haberi açıklandıktan sonra açıklamalarda bulunan başarılı Alman pilot:”Nihayet geleceğimle ilgili bu heyecan verici haberi açıklamaktan mutluluk duyuyorum.” dedi ve açıklamalarına şu sözlerle devam etti. “2021’de bir Aston Martin sürücüsü olacağımı söylemek gurur verici. Bu, gerçekten efsanevi bir otomobil şirketi ve benim için yeni bir macera olacak.””Ekibin bu yıl elde ettiği sonuçlardan etkilendim ve geleceğin daha da parlak göründüğüne inanıyorum.”

Racing Point Transferden Ümitli

Sebastian Vettel’in takıma gelişiyle alakalı hislerini dile getiren Racing Point takım patronu Otmar Szafnauer transferi çok iyi bir gelişme olarak nitelendiriyor.

Szafnauer şunları söyledi: “Silverstone’daki herkes bu haberden ötürü heyecanlı. Sebastian kendisini kanıtlamış bir şampiyon ve Aston Martin F1 takımına, kendi hırslarımızla uyuşan bir ‘kazanan’ zihniyeti getiriyor.” “Sebastian dünyanın en iyilerinden biri ve bizi bu yeni döneme taşımak için ondan daha iyi bir sürücü düşünemiyorum.”

Açıklamasında eklediği, “Bu takımı bir sonraki seviyeye taşımada önemli bir rol oynayacak.” son sözü Vettel’in anlaşmasının uzun soluklu olduğunun ipucu olabilir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here