Üstü Açık Arabaların Yaygın Sorunları

0
2774
üstü açık araba

Hemen hemen hepimizin bir üstü açık araba hayali vardır. Dış görünümleri ile oldukça dikkat çeken bu otomobiller avantajlı olduğu kadar dezavantajlı da. Peki sizce üstü açık araba alınır mı?

Üstü Açık Araba Dezavantajları

Üstü açık arabalar hem görünümleri hem de tarzlarıyla bizleri heyecanlandırıyor. Aynı zamanda hayallerimizi süsleyen bu otomobiller de sahip olmak istiyoruz. Bu otomobillerin hemen hemen hepimizi cezbeden bir yanı var. Fakat her otomobilde olduğu gibi üstü açık arabaların da dezavantajları var. Gelin bunlara birlikte bakalım…

araç satın alma

Yüksek Fiyatlar Ödemeye Hazır Olun

Elbette ki hayallerimizi süsleyen bir otomobile sahip olmak kolay değil. Bazı engeller karşımıza çıkıyor. Üstü açık arabaların da engeli satış fiyatı. Bunun sebebi de üstü açık arabaların üretiminde ilave bölüm ve mühendislik sürecinin araya girmesi. Maliyet artınca satış fiyatı da artıyor.

Eğer üstü açık bir araba sahibi olmak istiyorsanız, katlanmanız gereken ilk şey aracın satış fiyatı. Peki aracın dış görünüşü ve cazibesi bu fiyatlara değer mi? Bizce değer!

Üstü Açık Araba

Kalabalık Yolculuklara Son

Dış görünümleri ile kendilerine hayran bırakan üstü açık arabaların elbette ki dezavantajları var. İlk dezavantajı olarak fiyatından bahsetmiştik. İkincisi ise aslında bir kullanım zorluğu. Demek istediğimiz eğer kalabalık yolculuk yapmayı seviyorsanız, bu araçlar pek size göre değil. Üstü açık arabalarda ne yazık ki yanınızda fazla kişiyi misafir edemiyorsunuz. Sonuç olarak bu arabalar aile arabası için kullanışsız olacaktır.

Üstü açık arabaların bazılarında arka koltuklar mevcut. Ancak oldukça kısıtlı bir alana sahip. Bir diğer yandan bazılarında arka koltuklar hiç yok. Arka koltuklar yerine o alana motor ve çeşitli aksamlar yerleştirilmiş.

Kalabalık yolculuk yapmayacaksanız bile bu arabalar yine de kullanışsız olabilir. Çünkü üstü açık arabaların bagaj hacmi oldukça sınırlı.

araç bakım onarım

Bakım ve Onarım İhtiyacı

Tahmin edebileceğiniz gibi üstü açık araba modellerinin bakım ihtiyacı diğer arabalara göre daha fazla. Bunun sebebi üst kısmın açılıp kapanan mekanizmasının ekstra bakıma ihtiyaç duyması. Yani anlayacağınız gibi bu mekanizma oldukça narin. Standart arabalara yapılan bakıma ek olarak bu mekanizmaya yapılan bakım ek masraf anlamına geliyor.

yakıt

Yakıt Masrafı

Üstü açık arabalar, standart otomobillere göre daha ağırlardır. Bunun sebebi oldukça güçlü ve ayrı bir mekanizmayı içinde barındırması. Araç ağır olunca, harcadığı yakıt miktarı da büyük ölçüde etkileniyor. Anlayacağınız, daha ağır arabalar daha fazla yakıt harcıyorlar.

Eğer üstü açık araba almak gibi bir planınız varsa yakıt masraflarını da gözden çıkarmanız gerekiyor.

Üstü Açık Araba

Üstü Açık Araba Kasko Masrafları

Her otomobil bizlere kasko masrafı çıkartıyor. Ancak üstü açık araba modelleri, diğer otomobillere göre daha fazla kasko masrafı çıkartıyor. Ancak kasko masraflarının hayli yüksek olmasının birden fazla sebebi var. Bunlar;

  • Bakım ve onarım işlerinin çok daha maliyetli olması
  • Parçalarının daha pahalı olması

üstü açık araba

Hava Durumları

Üstü açık bir araba almadan önce göze almanız gereken bir durum daha var. O da hava durumları. Ağır geçen bir kış mevsimi dolayısıyla türlü önemler almanız gerekecektir.

Ancak eğer kışın kullanacağınız başka bir arabanız varsa sizin için sorun yok. Üstü açık arabalar, kış mevsimi için çok uygun değiller. Yani yaz mevsiminde kullanmak için daha keyifli arabalardır.

Sıfır Km Cabrio Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here