Ultraviolette F77: İlk Hint Yapımı Elektrikli Spor Motosiklet

0
1897
Ultraviolette F77 İlk Hint Yapımı Elektrikli Spor Motosiklet

İlk Hint Yapımı Elektrikli Spor Motosiklet: Ultraviolette F77

İlk Hint yapımı elektrikli spor motosiklet olan Ultraviolette F77’den yeni video yayınlandı. Ultraviolette F77, ticari olarak piyasaya sürülmesi COVID-19 salgını nedeniyle ertelenen birçok elektrikli motosikletten yalnızca birisi.

2021 Yılında Yollarda Olabilir

Hindistan’ın ilk elektrikli spor motosikleti, 2021 yılında müşterileriyle buluşacak gibi görünüyor. Motosikletin ticari lansmanından önce de geçtiğimiz günlerde şirket yeni bir video yayınladı. Videoda Ultraviolette’nin kurucusu ve CEO’su Narayan Subramaniam, motosikleti şirketin Bengaluru’daki genel merkezinin önünde sürmeye başlıyor. Buradan Nandi Hills’e 75 kilometrelik bir yol yapıyor. Ardından ise 10 kilometrelik bir yokuş çıkıyor. Bir elektrikli motosikletin bu kadar detaylı bir test videosu ilk defa karşılaşılan cinsten.

F77’nin resmi olarak 2019’un sonlarında tanıtılmasından bu yana, şirketten çok fazla güncelleme haberi gelmiyordu. Bu yeni video ise hem motoru çalışırken gördüğümüz hem de performansı hakkında fikir sahibi olduğumuz ilk görüntü oluyor. Ayrıca bu videoda dikkat çeken bir diğer şey ise, şık tasarımlı F77 ekstra yüke sahipken bile tepelere rahatlıkla tırmanabiliyor.

Ultraviolette F77 Teknik Özellikleri

Ultraviolette F77, 25 kW gücünde 450Nm tork üretebilen 34 beygir gücünde bir motora sahip. Bu motoru sayesinde de 0’dan 100’e 3 saniyede çıkabiliyor. Sahip olduğu bu motorla da birçok gazlı motosikletin önüne geçmeyi hedefliyor. F77 ayrıca, DC Hızlı Şarj özelliğine sahip olan bir CCS şarj bağlantı noktasına sahiptir. Ancak ne kadar sürede şarj olduğuyla ya da menziliyle alakalı şirket daha bir veri paylaşımı yapmadı.

Motosikletin piyasaya sürüldüğünde, en azından Batı standartlarına göre, uygun fiyatlı olması bekleniyor. Tahmin edilen fiyat 4.000 $ civarında olacağı yönünde. Bu fiyat Hindistan pazarında rekabeti kızıştıracak. Ancak şirketin ihracat yapıp yapmayacağı kesin değil. Çünkü Hindistan pazarı için motosiklet çokça tercih edilen bir araç türü. Şirketin iç pazardaki siparişleri yetiştirip yetiştiremeyeceği bile meçhul. Fakat ihracat yaparlarsa 4.000 $ gibi bir fiyatla Avrupa ve Amerika pazarında çokça tutulacağını söylemeliyiz. Çünkü bu fiyat, Amerika ve Avrupa’daki benzer özelliklerine sahip rakiplerine oranla neredeyse yarı yarıya daha ucuz bir konuma getirir.

elektrikli motosiklet

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here