Ana Sayfa Genel Trafikte Kullanılması Yasak Olan Otomobiller | 1

Trafikte Kullanılması Yasak Olan Otomobiller | 1

0
5028

Trafikte Kulanılması Yasak Süper Lüx Otomobiller

Otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Kullanıcıların zevkine ve bütçesine göre farklı tarzlarda otomobiller vardır. Her ne kadar herkesin zevki birbirinden farklı olsa da birçok kişinin hayali ultra lüx bir spor otomobil alıp günlük hayatının bir parçası haline getirmektir. Ancak bazı otomobilleri alabilseniz dahi günlük hayatınızda kullanamazsınız. Bu yazımızda sizler için Trafikte kullanılması yasak olan ultra lüx otomobilleri derledik. Bu araçlar yalnızca pist kullanımı için üretilmiştir.

Maserati MC12 Corsa (Trafikte kullanılabilen versiyonları da var)

Maserati tarafından üretilmiş en hızlı otomobillerden biridir. Tasarımıyla birçok otomobil severin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ne yazık ki MC12 Corsa’yı trafikte kullanmak yasaktır. Yasak olmasının sebebi yalnızca 1150 kg olan ağırlığının yanında üstün motor performansıdır. Bu araçtan dünyada yalnızca 12 adet bulunmaktadır. Varoluş sebebi de yarışlar ve özel pistlerde kullanılmaktır. Kullanılmak diyip de basite almamak gerekir. Bu araç tam anlamıyla roket bir araçtır. Bu aracın trafiğe çıkabilen versiyonları da vardır. Yola çıkabilenleri dahi dünyanın en hızlı araçlarından sayılmaktadır. Fiyatlarından da bahsedecek olursak; bu araç ilk olarak 1.5 milyon dolar’dan satışa sunulmuştu. Şuan satın almak isteyenler ise Florida’da bulunan lüx galeriye 2.7 milyon dolar ödemek zorunda. Günlük hayatınızın bir parçası olamayacak bu otomobili bahçenizde izlemek için alabilirsiniz.

Aston Martin Vulcan

Dünyada sadece 24 adet bulunan Aston Martin Vulcan, hafif yapısı ve 820 hp’lik motoruyla her ne kadar kendine hayran bıraksa da, yalnızca pist kullanımı için üretildiği için hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Zamanının çok ötesinde olan bu otomobilin satış fiyatı ise 2.4 milyon pound’dur.

McLaren P1 GTR

Eğer deneyimli bir yarış pilotu değilseniz, bu aracı yalnızca evinizin önüne park edebilirsiniz. 4.3 milyon değerindeki bu araç genelde yarış oyunlarından tanıdığımız McLaren P1 GTR, sadece 45 adet üretilmiştir. Bu aracın diğer versiyonları trafik sürüşüne uygun olarak satışa çıkmıştır. Yasaklı aracı diğer versiyonlardan ayıran en önemli özelliği arkasında bulunan rüzgarlığı 240 km/h hızda 600 kg lik bastırma gücü oluşturarak aracın piste tutunmasını sağlar. Bu araca ayıracak bütçeniz var ama binecek zamanınız yok ise tam size göre göre bir araçtır. Hollanda menşeilidir.

2.El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK