Trafik Cezasını Nereden Öğreneceğim?

1
17948

Trafik cezasını nereden öğreneceğim? Gün boyu şehirde aracınızla oradan oraya giderken kırmızı ışıkta geçmiş olabilir misiniz? ya da yanlış yere park ettiyseniz ne olacak? “Ceza yedim mi acaba” endişesi içinizi mi kemiriyor? Trafik cezasının faizi var mı? Peki, “Trafik cezası yediğimi nasıl anlayacağım ve trafik ceza borcu sorgulaması nasıl yapılıyor? Cezayı öğrendiniz; internetten trafik cezası ödemesi nasıl yapılıyor? Bu soruların yanıtları için okumaya devam edin…

Trafik cezasını

Trafik Cezasını Nereden Öğreneceğim?

Trafik cezası yediğimi nasıl anlayacağım?” sorusu da çok popülerdir. Pek çok vatandaş, yıl boyu kullandığı aracına yazılan bazı cezalardan haberdar bile olmaz. Trafik para cezası adresine tebliğ edilmiştir ama o almamıştır ya da tebliğ kendisinin bulunmadığı bir adrese gitmiştir. Acaba trafik ceza borcum var mı? diye bakmak ya da trafik cezası sorgulaması yapmak da pek aklına gelmediği için cezası, faizi ile büyümüş olarak karşısına hiç beklemediği bir anda çıkanlar çoktur…Noter’de araç satışında trafik cezası ile hatta onun faizli şişkin rakamı ile karşılaşanlarsın sayısı, inanın az değil. Peki, trafik para cezası nereden öğreniliyor?

Trafik Para Cezasını Nasıl Öğreneceksiniz?

Öncelikle resmi ikametgah adresinize ya da aracın ruhsatının kayıtlı olduğu adrese 10-30 iş günü içinde mutlaka bir ceza tebliği gelir. Bu tebliğ, elinize ulaştırılır ve sizden imza alınır. Eğer adreste bulunmuyorsanız; posta kutusuna veya kapıya “adreste bulunamadı- trafik cezası tebliği” gibi bir not bırakılır. Bu not, resmi bir not olup ciddiye alınmalı ve notun kaynağına gidip teslim alınmalıdır. Tebliği teslim almak yerine direk online olarak trafik para cezası sorgulaması da yapabilirsiniz. Bu sorgulamanın ardından da cezanızı ödersiniz. Ayrıca e-Devlet üzerinden ve TC kimlikle bankadan sorgulama ile de trafik ceza borcu sorgulaması yapabilirsiniz.

Trafik cezasını

Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Ceza yediğinizi adresinize gelen tebliğden, GİB ve banka aracılığıyla öğrendiniz; şimdi sıra borcu ödemeye geldi. Dilerseniz size en yakın vergi dairesine gidip TC kimlik numaranız ile ödeme yapabilirsiniz. Yine anlaşmalı bankalardan birinin şubesine giderek de ödeme yapmanız mümkün. Ayrıca anlaşmalı bankaların mobil uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

Trafik cezasını internetten ödemek için de bir kaç seçeneğiniz var: İnternetten trafik ceza borcu ödemek üzere GİB, banka kanalı kullanılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı yani GİB resmi web sayfası üzerinden (www.gib.gov.tr), anlaşmalı bankaların internet bankacılığı adreslerinden trafik cezasını online olarak ödeyebilirsiniz. 

2.El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here