Toyota Highlander SUV 2023 Modelini Tanıttı

0
2403

Toyota Highlander SUV 2023 modelinin tanıtımını ve özelliklerini paylaştı. 2023 model araçta pek çok yeni özellik yer alacak. Araçta tasarım olarak pek yenilik yok. Ancak jant ve renk opsiyonu bulunmakta.

2023 Toyota Highlander SUV Modeli Motor Özellikleri

2023 model Highlander’in farklı bir modeli sadece Amerika pazarında yer alıyordu. Avrupa pazarı için çıkacak bu model 3.5 litrelik V6 motoru yerine 2.4 litrelik turboşarj dört silindirli motora sahip.

Toyota 269 beygir gücündeki bu modelin Amerika modelinden 4 beygir daha güçlü olduğunu söylüyor. bu modelin en yüksek tork değeri ise 419 nm civarında olacak.

Avrupa modeli, Amerika modeli olan 3.5 litre V6 motor karşısında biraz düşük kalıyor. Ancak Toyota buna karşılık şunları söylüyor. “Her ne kadar değerler düşük görünse de Yüksek hızlanma tepkisi ve tork dağıtımı vaat ediyoruz.”

2.4 litrelik dört silindirli motora sahip bu model sadece Doğu Avrupa pazarında yer alacak. Batı Avrupa da ise, farklı motora sahip bir model piyasada olacak.

Batı Avrupa’da ki model, iki adet elektrik motorunun yanı sıra 2.5 litrelik Atkinson çevrimli benzin motoruna sahip hibrit bir sistem olacak. Bu modelin motor çıkış gücü ise 248 beygir gücünde olacak. Bu model, otomatik şanzımana (CVT) sahip. Ayrıca opsiyonel olarak seçilebilecek önden veya dört tekerden çekişli versiyonu da seçenekler arasında olacak.

Batı Avrupa modelinin CO2 emisyon değeri ise 146 gram. Toyota ayrıca bu değerler için şu ifadeleri kullandı. “Bu sayılar segmentteki en iyi güç-CO2 dengesini temsil ediyor.”

Toyota’nın bu hibrit teknolojisi kullanıcılarına performans açısından ödün vermeden Doğu Avrupa’da ki modelden çok daha fazla yakıt verimliliği sağlıyor.

İç Mekan ve Diğer Özellikleri

Avrupa pazarında yer alan modelin iç donanımında 12.3 inçlik geniş bir ekran yer alıyor.  Toyota Smart Connect isimli multimedya sisteminde pek çok özellik de bulunmakta. Bu sistemde gerçek zamanlı trafik verileri yer alıyor.

Bunun yanı sıra 3D şehir haritalama, sabit hız kamerası, bulut tabanlı navigasyon gibi ek işlevler de var. Bu modelde ayrıca yeni bir tasarımla gelen dijital gösterge paneli de bulunmakta.

Gösterge panelindeki bu yeni görünüm üç boyutlu bir etki yaratıyor. Ayrıca dört farklı tasarım teması isteğe göre değiştirilebiliyor.

Tahmini Fiyatı

Şu anda Avrupa modeli için siparişler açıldı. Şu anda verilen siparişlerin ise yıl sonunda sahiplerine teslim edileceği bilgisi verildi. Tahmini fiyatı ise gelen bilgilere göre Avrupa modeli için 35.500 ile 45.600 Dolar civarında olacak.

Ancak bu fiyatlar şu an için kesin değil kur ve enflasyon sebebiyle değişiklik gösterebilir.

Sıfır KM Toyota Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here