2022 Toyota Compact Cruiser Konsepti Hakkında Detaylar

0
1674
Toyota Compact Cruiser

Toyota Compact Cruiser EV Konsepti detaylandırıldı. Toyota’nın 2014 yılında üretimi durdurulan FJ Cruiser’in potansiyel hedefi olabilir. Toyota bu modeli Aralık ayında tanıtmıştı. Elektrikli araç konseptlerinden olan ve eski Land Cruiser modellerini hatırlatan küçük, sağlam bir SUV modeliydi.

Toyota Compact Cruiser EV’nin Ortaya Çıkışı

Bu model Aralık ayında tanıtılmasına rağmen Toyota’nın diğer modelleri Beyond Zero(BZ) ve Lexus EV gibilerin arasından sıyrılmayı başaramadı. Ancak kısa süre önce 2022 araba Tasarım Ödüllerini kazanması ile tekrar ortaya çıktı. Toyota compact CruiserTasarım ödüllerini kazanan araç bu başarısını kutladı. Bunu kutlamak için de araç için daha fazla detay, resim ve çizim paylaştılar.

Cruiser’in Tasarım Özellikleri

Orijinal FJ ve BJ Land Cruiser’den esinlenen tasarım özellikleri arasında C harfine benzeyen LED aydınlatmaya, kaput hava girişine sahip. Alt tarafında ise geniş bir koruma plakası çevrili. Kavisli ön cam, kalın siyah tamponlara sağlam ve modern bir tasarım. Üst tarafında bir de ızgara grafiği bulunmakta.

Toyota Compact Cruiser

Renk seçenekleri arasında ise Toyota, Aralık ayında gösterdiği mavi renge ek olarak yeni seçenekler de ekledi. Bunlar arasında koyu yeşil, sarı ve gümüş rengi var. Ayrıca diğer tasarım özellikleri arasında ise retro beş kollu tekerlekler, ralli ışıkları, portbagaj ve merdiven gibi aksesuar seçenekleri de var.

Toyota’nın İfadeleri ve Teknik Detaylar

Toyota, Toyota Compact Cruiser için şu ifadeleri kullandı. “Arazi silueti, basit ve  güçlü gövde bölümleri de dahil olmak üzere ilk nesil Land Cruiser’den ilham aldık. Off Road deneyimini arttırmak istiyoruz. Açık hava eğlencelerine ilgi duyan genç ve profesyonel kişileri hedef aldık.”

Tasarım ögelerine dışarıdan bakıldığında dingil mesafesi küçük. Ancak bu yine de küçük ticari araçlarla rekabet edebileceğini gösteriyor. Toyota her ne kadar tasarım özelliklerini duyursa da teknik detay paylaşımı yapmadı.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here