Ana Sayfa Genel Tesla Cybertruck Rezervasyonları Rekora Gidiyor

Tesla Cybertruck Rezervasyonları Rekora Gidiyor

0
2172

Amerika merkezli EV üreticisi Tesla, 2019 yılında Cybertruck modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Bunun ardından ise aracın seri üretimine 2021 yılının sonlarında başlanacağı açıklanmıştı. Fakat bu açıklamadan sonra modelin seri üretimi, ilk olarak 2022 yılının sonlarına sonra da 2023 yılının başlarına ertelendi. Şimdi ise modelin seri üretimi için 2023 yılının ortaları gösteriliyor. Fakat bu ertelemeler modele olan ilgiyi azaltmaya yetmedi. Tamı tamına 4 kere seri üretim tarihi ertelenen modele hala yoğun bir ilgi mevcut. Hatta yapılan araştırmalara göre ikinci nesil Tesla Roadster ve Cybertruck modelleri en çok beklenen elektrikli otomobiller listesinin başlarında bulunuyorlar. Ayrıca Cybertruck modelinin teknik özellikleri ve fiyatı hakkında da hala bir bilgi mevcut değil. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tesla Cybertruck,1.6 Milyondan Fazla Sipariş Aldı

Tesla şirketinin pickup modeli Cybertruck, oldukça yoğun bir ilgi görüyor demiştik. Fakat bu ilgi sadece aramalarla ilgili değil. Rezervasyonlarda da sayının oldukça fazla olduğu belirtiliyor. Aslında şirket, uzun zamandır modelin rezervasyon sayısıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat bu rezervasyonları takip eden bir sistem tabi ki de mevcut. Bu sisteme göre ise en son Mayıs 2021’de Tesla Cybertruck modeli için 1 milyon adet rezervasyon mevcuttu. Bunun ardından ise Ağustos 2021’de modelin rezerve sayısı 1.25 milyona, Kasım 2021’de ise 1.3 milyona yükseldi. Son verilere göre ise Tesla Cybertruck modeli, Kasım 2022 itibariyle 1.6 milyondan fazla rezervasyon almış durumda. Fakat bu verilerin birer tahmin olduğunu ve rezervasyon için ödenen ücretlerin iade edilebilir olduğunu da hatırlatalım. Tüm bu rezervelerin ise ne kadarı gerçek siparişe dönüşecek bunu bekleyip göreceğiz.

Ne olursa olsun Tesla şirketi şu ana kadar yapılan rezervasyonlardan tam 162 milyon dolar topladı bile. Diğer yandan ise eğer bu rezervasyonların tamamı sipariş edilirse, Tesla şirketi tamı tamına 123 milyar dolarlık bir kazanç sağlayacak. Bakalım gelecek yıl bu konuda ne gelişmeler yaşanacak.

Satılık Tüm Tesla Modellerini İnceleyin⇒

HENÜZ YORUM YOK