Tarihin Arabaları II: Bonnie ve Clyde

0
2968
bonnie ve clyde

Tarihin Arabaları II: Bonnie ve Clyde

Bonnie ve Clyde ismini duymayanınız yoktur. Suç dünyasının azılı çifti, Amerika’da birçok eyalette çılgınlar gibi suç işlediler. Birçok soygun ve cinayetin ardından ise Luisiana karayolunda 1934 model Ford Deluxe Fordor V8 ile kaçarken vuruldular.

Eski Amerika’nın Robin Hood’u

bonnie ve clydeBonnie ve Clyde 1930 yılına kadar birbirlerini tanımıyorlardı. Bonnie’nin Clyde ile tanışmasından önce herhangi bir suç kaydı bulunmuyordu. Ancak Clyde o zamana kadar suça çoktan bulaşmıştı. İlk kez 1926 yılında kiraladığı aracı geri getirmediği için tutuklanma kararı çıkarılmıştı. Fakat araç kiralama servisi daha sonra şikayetini geri çekti. Bu olaydan tam 3 hafta sonra ise bir kamyon dolusu hindi çalmaktan dolayı tutuklandı.

Bonnie ise bu sırada lisede okuyordu ve evlenmişti. 16 yaşına girmeden Roy Thornton ile evlendi. Ancak birkaç ay sonra 1929 yılında kocası hırsızlıktan tutuklandı.

1930 yılında ise tanıştılar ve birbirlerine aşık oldular. Bonnie hala evliydi fakat kocası hapiste olduğu için evlenemedi. Bu ikiliyi durdurmadı ve birlikte eyalet eyalet gezmeye başladılar. Gittikleri her eyalette de hırsızlık ve cinayet gibi birçok suç işlediler. Çoğu zaman hırsızlıkları büyük hırsızlıklar değildi ancak yine de nam salmalarına yetecek kadar suça bulaşmışlardı.

Kaçış Arabası: Ford Deluxe Fordor V8

Topeka, Kansas’tan Ruth ve Jesse Warren çifti yeni çıkan Ford Deluxe Fordor V8 arabalarını alalı daha iki ay bile olmamıştı. Araç Ruth Warren’ın üzerine kayıtlıydı ancak kocası kullanıyordu. Jesse arabanın üzerinde anahtarları unutmuştu. Bu, Bonnie ve Clyde çifti için kaçırılmaz fırsattı. Arabayı çalıp yola koyuldular.

bonnie ve clyde

Ancak polisler de onları izlemekteydi. Luisiana eyalet karayolunda bir pusu kurmuşlardı. Buradan sonrası için iki farklı senaryo mevcut. Birincisinde çiftimiz biriyle buluşmak için durdurlar. İkincisindeyse karınları acıktığı için durdular. Ancak her şekilde pusu kurulan noktada durmuşlardı. Bonnie arabaya yakındı, Clyde ise biraz daha uzağındaydı ve polisle çatışma başladı. Kaçamadılar ve orada vuruldular.

Ruth Warren’a ait olan Ford Deluxe Fordor V8 bir sürü mermi iziyle kaplanmıştı. Etrafta toplanan insanlar araçtan, Bonnie ve Clyde çiftinden hatıra bir şeyler almak için etrafta toplanmışlardı. Polis dağıttı ve araç daha sonra Ruth Warren’a teslim edildi. Günümüzde Bonnie ve Clyde’ın arabası olduğu iddia edilen birkaç araç vardır. Bunların arasında en çok ilgi gören Volo Otomobil Müzesi’nde bulunan araçtır. Ancak bu da o aracın replikalarından birisidir.

Tarihin Arabaları I: Arşidük Ferdinand‘ın Arabası

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here