Ana Sayfa Danışman Süspansiyonlarınızın Onarılması Gerektiğinin 5 İşareti

Süspansiyonlarınızın Onarılması Gerektiğinin 5 İşareti

0
1694

Düşündüğünüzde, arabanızın süspansiyonunun gerçekten oldukça zor bir işi var. Her yıl, süspansiyon sistemi tonlarca metali desteklemekten ve kaldırımlardan, çukurlardan ve diğer döküntülerden gelen darbeleri emmekten sorumludur. Ve diğer pek çok otomotiv sistemi gibi, bozulana kadar süspansiyonlarımızı hafife alıyoruz. Ne kadar iyi bakıldığına bağlı olarak, arabanızın süspansiyon sistemi sizi 150.000-250.000 kilometre arasında bir yerde tutacaktır. Sonra onarılması gerekicektir. Bu nedenle, süspansiyonunuzdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak istiyorsanız, bir sorun belirtisi görüldüğünde hemen tamir ettirmelisiniz.

1. Aracınızda Sarsıntılı Bir Yolculuğa Mı Sahipsiniz?

Bu muhtemelen süspansiyonunuzun onarılması veya bakımı yapılması gerektiğinin en açık işaretidir. Genellikle yoldan gelen darbelerin çoğunu emer ve bu etkileri kabine aktarılmaz. Ancak, süspansiyonunuz bozulursa, bu etkileri etkin bir şekilde absorbe etmez ve bu kuvvet doğrudan kabine aktarılır. Düz yollarda bile sürüşünüz “engebeli” hissediyorsa, süspansiyonunuzun onarılması gerekir.

2. Dönüş Sırasında Çekme ve Sürüklenme

Arabanız dönüşlerde iyi performans göstermiyorsa, bu, süspansiyonunuzun bozuk olduğunun kesin bir işaretidir. Esasen, süspansiyon eskisi kadar “sert” değil ve amortisörler dönüş boyunca aracınızı sabit tutmuyorsa. Bu, devrilme riskinizi artırabilir ve yüksek hızlı bir dönüş sırasında süspansiyonunuz arızalanırsa, tekerlekler yola “tutunur” ve aracın devrilmesine neden olarak son derece tehlikeli olabilir. Bu nedenle, dönüşlerinizde çok fazla çekiş veya sürüklenme yaşarsanız, arabanızı hemen bir servis istasyonuna götürmelisiniz.

3. Sıkıca Durdurulduğunda “Sarsıntı”

Amortisörler sadece yoldaki engellerin etkisini absorbe etmekle kalmaz, aynı zamanda yüksek hızda dururken aracınızın gövdesini nötr pozisyonda tutmaya yardımcı olur. Bu nedenle, aşınmış süspansiyonun iyi bir göstergesi “durdurmadır”. Eğer arabanızı sertçe durdurursanız, arabanızın gövdesinin biraz öne doğru sallanıp aşağıya doğru hareket ettiğini hissedebilirsiniz.

4. Eşit Şekilde Aşınmayan Lastikler

Şimdi, eşit olmayan şekilde aşınmış lastikler tek başına hatalı bir süspansiyonu teşhis etmek için yeterli değildir ve aşınmış lastikler düşük (veya aşırı) şişirme, aşınmış fren balataları ve hatta yanlış hizalanmış lastiklerden kaynaklanabilir. Ancak, yine de lastik dişlerinizi incelemeli ve eşit olmayan şekilde aşınmış noktalar, yamalar ve diğer düzensiz aşınma belirtileri aramalısınız. Bu, amortisörünüzün bir veya daha fazlasının arabanızı eşit şekilde tutmadığının ve belirli bir lastiği aşırı derecede yıprattığının bir işareti olabilir.

5. Onarılması Gereken Amortisorlar

Arabalar hakkında fazla bir şey bilmeseniz bile, bunu test etmek kolaydır. Arabanızın altından herhangi bir tür yağ veya garip bir sıvı sızdığını fark ettiyseniz, arabanızın altına girmeli ve amortisörleri bulmalısınız. Onlara bir bakın ve her birine dokunun. Herhangi bir yağlı madde görüyor veya hissediyor musunuz? Herhangi bir yağlı maddeyle kaplı mı? Bunu yaparsanız, süspansiyonunuz muhtemelen sıvı sızdırıyor demektir. Sızdıran bir süspansiyon, başarısız bir süspansiyondur ve bu nedenle, aracınızı tamir etmek için neler yapılabileceğini görmek için profesyonel bir tamirci tarafından kontrol ettirin.

2.EL ARABA İLANLARI

 

HENÜZ YORUM YOK