Skoda Kodiaq 2021 İnceleme: Özellikleri ve Fiyatı

0
7753
Skoda Kodiaq 2021

Skoda Kodiaq 2021 yeni özellikleriyle çok daha teknolojik ve konforlu hale geldi. Temel tasarım çizgileri korunarak yapılan iyileştirmeler aracın daha modern görünmesini sağlıyor. Geniş iç mekanı, gelişmiş güvenlik sistemleri ve yeni nesil sürüş asistanları ile oldukça konforlu bir sürüş deneyimi sunan Skoda Kodiaq 2021 heybetli görünümüyle bakışları üzerine toplamayı başarıyor.

SUV modellere talebin artması Skoda’nın bu alana yönelmesini ve pazarda söz sahibi olmasını sağladı. Çeşitli boyutlarda ve farklı özelliklerde üretilen Skoda SUV modelleri kısa sürede büyük beğeni topladı.

Skoda’yı diğer otomobil üreticilerinden ayıran bazı önemli özellikler var. Bunların başında kuşkusuz “Simply Clever’’ felsefesi geliyor.  Skoda hayatı kolaylaştıran fonksiyonel donanımlarıyla diğer araçlarda pek göremediğimiz işlevsel özellikler sunuyor. Skoda Kodiaq 2021 modelinde de bu işlevsel özellikler yer alıyor.  

Skoda Kodiaq 2021 Özellikleri 

Skoda Kodiaq 2021 geniş ve ferah iç yaşam alanıyla üst seviyede konfor sunuyor. Yeni nesil teknolojilerin ve donanımların kullanıldığı modern iç mekan şık ve estetik tasarımıyla oldukça etkileyici görünüyor. 

Skoda Kodiaq 2021

10,25 inç büyüklükteki dijital gösterge ekranı aracın tüm bilgilerinin anlık olarak sürücüye aktarılmasını sağlıyor. Multimedya sistemiyle bağlantılı olarak çalışan bu dijital ekran üzerinden multimedya sistemi, navigasyon ve sürüş destek sistemlerinin takibi ve kontrolü kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Yüksek görüntü kalitesi ile oldukça keyifli bir kullanım deneyimi sunan dijital ekran sürüş modlarına göre farklı grafikler ve animasyonlar sunuyor.

8 inç dokunmatik multimedya ekranı gelişmiş bağlantı desteğiyle akıllı telefonlarınızı kolay ve güvenli şekilde kullanmanızı sağlıyor. Apple CarPlay ve Android Auto özelliği bulunan multimedya sistemi telefonunuzu kablosuz olarak multimedya ekranına yansıtmanızı sağlıyor. 

Skoda Kodiaq 2021 modelinin en dikkat çekici özelliklerinin başında adaptif şasi kontrol sistemi geliyor. Adaptif şasi kontrol sistemi sürücünün sürüş karakterini anlık olarak takip ederek aracın sürüş dinamiklerini sürücüye göre uyarlıyor. 

Skoda Kodiaq 2021

Şehir içi acil frenleme sistemi, kör nokta tespit ve uyarı sistemi, sürücü yorgunluk tespit sistemi, şerit takip asistanı, otomatik park asistanı, geri manevra uyarı asistanı ve adaptif hız sabitleme sistemi gibi gelişmiş donanımlar aracın çok daha konforlu ve güvenli olmasını sağlıyor. 

5 kişilik versiyonunda 720 litrelik bagaj hacmi koltuklar katlandığı zaman 2.065 litreye kadar çıkıyor. Opsiyon olarak sunulan 7 kişilik versiyonda 270 litrelik bagaj hacmi 3. Sıra koltuklar katlandığı zaman 630 litre ve tüm koltuklar katlandığı zaman 2.000 litreye kadar ulaşıyor.

Yüksek aydınlatma kapasiteli ön led farlar farklı yol ve hava koşullarını algılayarak üst seviyede güvenli görüş mesafesi sunuyor. 

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 360 derece görüş sistemi, ön ve arka park sensörleri, 3 bölgeli otomatik dijital klima ve geri görüş kamerası rahat ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Motor Seçenekleri, Yakıt Tüketimi ve Performansı

1.5 TSI 

Giriş seviyesinde sunulan turbo destekli benzinli motor DSG şanzıman ile birlikte geliyor.  1.5 litre motor 150 PS güç ve 250 NM tork üretiyor.  0-100 km hızlanmasını 9,6 saniyede tamamlayıp maksimum 202 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımlarda 7,3 litre ve şehir dışı kullanımlarda 5,3 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan 1.5 TSI motor karışık kullanımda 6 litre yakıt tüketiyor. 

2.0 TDI 4X4 

2.0 litrelik dizel versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte sunuluyor. Turbo destekli dizel motor 200 PS güç ve 400 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 7,6 saniyede tamamlayıp maksimum 213 km hıza ulaşıyor.  Şehir içi kullanımda 6,6 litre ve şehir dışı kullanımda 4,9 litre tüketim değerine sahip olan 2.0 TDI motor karma kullanımda 5,5 litre yakıt tüketiyor. Kodiaq ailesinin en az yakıt tüketen versiyonu olan 2.0 TDI motor seçeneği verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. 

2.0 Bi-TDI 4X4 

Serinin en güçlü motoru olan 2.0 Bi-TDI yüksek performansıyla öne çıkıyor. Çift turbo beslemeli 2.0 litrelik motor 240 PS güç ve 500 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 6,9 saniyede tamamlayan araç maksimum 225 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 7,2 litre ve şehir dışı kullanımda 5,7 litre yakıt tüketen araç karışık kullanımda ortalama 6,2 litre yakıt tüketiyor.

Skoda Kodiaq 2021 Fiyatı 

Skoda Kodiaq 2021 Mayıs ayına özel 424.700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

Kodiaq İlanları 

Skoda İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here