Seat Ateca Test Sürüş İzlenimleri

0
5546

Seat Ateca Test Sürüşü

Tasarım

Seat Ateca, makyaj işlemi geçirdi. Bu küçük değişiklikler araca ilk bakışta göze direkt çarpmasa da aracı daha kaslı gösteriyor oluşu net. Aracı ön tasarımdan incelediğimizde ızgaranın genişletilip çerçeve şeklinin değiştirildiğini görüyoruz. Aracın daha kaslı gözükmesini sağlayan da bu değişimdir. Ön far grubunda küçük güncellemeler yapılarak bütünleyici bir tasarım oluşturulmuştur. Test Aracımız Xperience donanım paketine sahiptir. Tampon altında bulunan arazi detayları da paket ile beraber geliyor. Seat Ateca Test Sürüş İzlenimleri

Aracın yan profiline geçtiğimizde 19 inç boyutundaki jantları görüyoruz. Sportif görünümün en büyük kaynağının bu jantlar olduğu söylenebilir. Ancak bu jantları opsiyon olarak sattın almanız gerekiyor. Kapı altlarındaki çıtalar, tavan rayları, yan aynalar gibi parçaların gri detaylar içermesi de aracı sınıfı içerisinde öne çıkarıyor.

Arka Tasarım

Seat Tarraco testinde Yeni Leon’dan izler gördüğümüzü belirtmiştik. Ateca’da da benzer detayları görebiliyoruz. El yazısı stilinde oluşturulmuş Ateca model adı arka tasarımdaki bütünlüğü çok iyi bir şekilde sağlamıştır. Arka bölümün heybetli görüntüsünü sağlayan tampondaki kaplama ve sahte egzoz görünümü de Xperience donanım paketi ile gelen ve tasarımı güzelleştiren parçalardandır.

Bagaj

Seat Ateca, 510 litrelik bagaj hacmi ile oldukça kullanışlı bir araç; bagaj içerisinde 220 V ve 12 V çıkışları bulunuyor. Koltuklar bagaj içerisinden kolayca katlanarak yükleme alanı genişletilebiliyor.

Arka Koltuk

Seat Tarraco geniş ve ferah bir arka yaşam alanına sahip. 1 karış diz mesafesi bulunurken; araçta cam tavan olmasına rağmen 4 parmaklık baş mesafesi bulunuyor.

Konfor elemanlarından bahsedecek olursak; burada bulunan kol dayama ve üzerindeki bardaklıklar, özellikle uzun yolculukların olmazsa olmazı. Ayrıca kol dayamanın arka bölümünden bagaja erişim sağlanabiliyor. Koltukların arka bölümündeki deri cepler telefon vs koymak için ideal.

Arka koltuk, 3 kişi için oldukça geniş bir alan sunarken; şaft tüneli yüksekliği sebebiyle ortada oturan kişi bir süre sonra rahatsız olabilir.

Orta konsol bölümünde havalandırma ızgaraları mevcut ayrıca ızgaraların alt bölümünde 2 adet Type c çıkışı da mevcut.

Kokpit

Seat Ateca standart olarak dijital gösterge paneli ile geliyor. Ayrıca multimedya ekranı tamamen dokunmatik herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor

Seat Ateca oldukça ferah bir kokpite sahiptir. Vites kolu üzerinde bulunan ışıklı bölümden vitesin konumu görülebiliyor. Ayrıca elektrikli el freni, Auto Hold gibi bir çok donanım da vites çerçevesine konumlandırılmış tuşlardan kontrol edilebiliyor. Kokpitin tasarımı oldukça güzel ve sürücüye kalite hissiyatını yaşatıyor.

Seat Tarraco dijital klima sistemine sahiptir. Kontrol paneli kullanışlı olarak tasarlanmıştır. Koltuk ısıtma sistemi ve direksiyon ısıtması da buradan devreye sokulabiliyor.

3 kollu direksiyon simidi, aracı sportif kılmıştır. Direksiyon arkasında bulunan kulakçıklardan vites değişimi kolay bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca direksiyon üzerindeki tuşlardan adaptif hız sabitleme, yol bilgisayarını kumanda edilebiliyor.

Opsiyon olarak satın alınabilen Elektrikli ve hafızalı koltuklar, konfor ve sürüş güvenliği açısından başarılı.

Sürüş

Seat Ateca, VAG grubunun birçok modelinden tanıdığımız 1.5 TSİ motor ve DSG şanzıman kombinasyonuna sahiptir. 150 beygir güç ve 250 Nm tork değerine sahiptir. 0’dan 100 km/h hızlanma süresi 8.6 saniye,

maksimum hızı 200 km/h’tır. Ortalama yakıt tüketimi ise 5.6 litre/100 km’dir. Sürüş deneyiminden bahsedecek olursak; Motor şanzıman uyumu çok güzel, bu da paralel olarak keyifli sürüşleri beraberinde getirmektedir. Sakin kullanımda çok düşük yakıt tüketim değerleri yakalanabilir. Ayrıca  Eco, Konfor, Spor ve kişisel sürüş modları ile farklı karakterde sürüşler yapabilirsiniz.

2.El Seat Ateca İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here