Renault Megane Serisi Geçmişten Günümüze Nasıl Ulaştı?

0
6114

Renault Megane  

1995 yılının ilk aylarında üretime başlanmış olan Megane, Fransız Renault firmasının C segmenti aile arabasıdır. Üretim yılından itibaren kendisine bir kitle oluşturmuş ve çok sevilmiş olan bu araç, günümüzde 4. nesil versiyonuyla hala daha satılmaktadır. Hatta ODD verilerine göre 2018 yılında Renault markasının en çok sattığı model olmuştur. Bu yazımızda Renault markasının çok sevilen Megane modellerinden bahsedeceğiz.

1Renault Megane 1

1995-2003 yılları arasında üretilip satışa sunulan Megane 1 modeli aslında 1988 yılında konsept otomobil olarak tasarlanmıştır. İlk çıktığında sedan ve hatchback kasa tipleriyle satın alınabilen Megane 1’e sonrasında coupe, cabrio ve station wagon seçenekleri dahil edildi. Bir de tam bir aile aracı olarak 1996 sonasında megane scenic üretildi. Çok çeşitli kasa tipleriyle bir çok kişiye hitap etmeyi başarmıştır. Belki de günümüzde bu kadar sevilmesini ilk ürettiği araca borçludur.

renault megane

Megane 1’de kullanılmış olan güvenlik donanımları Renault için ilkleri barındırıyor. Örneğin SRP Airbag. Ayrıca zamanının güvenlik testlerinden de büyük bir başarıyla geçmiştir. Günümüzde 2.el olarak birçok kişi tarafından alınıp kullanılıyor.

2Renault Megane 2

Megane 2, diğer klasik otomobillerden çok farklıydı. Cüsseli yapısıyla, yüksek teknoloji donanımlarıyla diğer otomobillere göre hep bir adım önde olmuştur. Donanımların en ilgi çekicilerinden biri de kartlı çalıştırma sistemidir. Aynı zamanda birçok kişi tarafından ilgi çeken panaromik cam tavandır. O zamanlarda bu özellikler daha üst sınıf araçlarda kullanılıyordu. Yüksek teknoloji donanımları sayesinde bu araç 2003 yılında “yılın avrupa otomobili” ödülünü almıştır. Bu aracın en dolu versiyonu dynamic techno plus paketi içerisinde dijital klima xenon far da bulunuyordu. Bu aracın Sedan, hatchback, wagon, ve cabrio modelleri bulunduğu gibi birde 2.0 litre turbo beslemeli 204 hp güce sahip olan RS modeli vardı.

3 Megane 3

Renault Megane 3 modeli ile birlikte daha farklı tasarımlar ortaya çıkarmaya çalıştı. Bu konudaki başarısı satış rakamlarından kendisini belli ediyor. Daha yeni daha yumuşak hatlara sahip olan bu aracın sedan versiyonu üretilmedi. Hatchback, Sport tourer (wagon), Coupe ve cabrio seçenekleriyle satışa sunuldu. Bu model de Renault için ilkleri bünyesinde barındırıyor. Çift kavramalı EDC otomotik vites, Düşürülmüş turbo benzinli motor gibi.

 

4Megane 4

2015 yılı Eylül ayında Talisman st ile birlikte tanıtılan Megane 4 günümüzde hala daha satıştadır. Megane 4 ‘ün sport tourer versiyonu ise 2016 da tanıtılmıştır. Megane 4 ‘ün sunduğu donanımlardan teknolojiyi çok yakından takip ettiği anlaşılıyor. Günümüzde çok sevilen bu araçlar bir çok aile tarafından kullanılıyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here