Renault Megane 2 Kronik Sorunlar

1
8827

Renault markası küçük hacimli motorlara yapmış olduğu yatırımla kendisini çok geliştirmiş ve ülkemizde çok tercih edilen markalardan birisi haline gelmiştir. Bakım maliyetlerinin düşük olması, yakıt tüketiminin az olması da bu marka araçları daha alınabilir kılmıştır. Ancak birçok araçta olduğu gibi Megane 2’de de bazı kronik sorunlar mevcuttur.  Bu yazımızda Renault markasının çok sevilen Megane 2 versiyonundan ve kronik sorunlarından bahsedeceğiz.

MEgane 2

Renault Megane 2

2002 – 2010 yılları arasında üretilmiş olan Megane 2 özellikle de tasarımıyla birçok kişinin ilgisini çeken bir araç olmuştur. Renault bu modeliyle birçok farklı markanın müşterisini de çekmeyi başarmıştır. Bu araç zamanında üreitlen diğer araçlardan çok farklıydı. Araç bulunduğu segmente göre çok heybetli gözüküyordu. Birçok kişi kartla otomobil çalıştırma sistemini ilk olarak bu araçta görmüştür. Aracın el freninin çift kollu olması ve Euroncap testlerinden 5 yıldız almış olması bu aracı alınabilir kılan etmenlerden bazılarıdır. 2006 yılında makyaj geçiren Megane 2 ‘nin makyajla birlikte farlarında stoplarında ve iç aksamda bulunan gösterge ışıklandırmalarında iyileştirmeler yapılmıştır. 4 farklı motor seçeneği bulunan bu aracın 6 farklı donanım seçeneği vardır.

Megane 2 Kronik Sorunlar

  • İç Trim Aksamlarda Oluşan Soyulma,
  • Kapı İçlerine Su Alması,
  • Airbag Lambası,
  • Direksiyon Simidinde Soyulma,

İç Trim Aksamlarda Oluşan Soyulma

renault megane 2

Megane 2’nin iç aksamında bulunan trimlerin dış yüzeyi yumuşak bir yapıya sahiptir. Ancak zamanla özellikle el ile sık temas halinde bulunan yerlerde soyulmalar görülür. Soyulunca kötü gözüken bu parçaların 2 farklı onarım yöntemi vardır.

Boyama İşlemi: İç trimler sökülüp asetonla tüm yumuşak bölüm temizlenir. Zımpara yapılır, ardından astar atılıp boyanır. Güzel bir işçilik yapılırsa bir daha böyle bir sorun olmaz.

Kaplama İşlemi: Kaplama, aracını daha çok sevenlerin yaptırdığı bir işlemdir. Sulu kaplama yöntemi ile istenilen desende kaplama yapılır.

Kapı İçlerine Su Alması

Kapı fitillerinden kaynaklanan bu sorun, birçok megane sahibinin başına gelmektedir. Çözümü kapıya içeriden yalıtım yapmak veya kapı lastiklerini değiştirmektir.

renault megane 2

Airbag Lambası

Megane 2 ‘lerde airbag lambasının yanması kronik bir sorundur. Bu sorunun sebebi şoför koltuğunun altında bulunan emniyet kemeri kablolarıdır. Bu kabloların bağlı olduğu soket zamanla oksit yapabilir. Oksit sonucunda kablolar iletim yapamaz ve lamba yanar. Çözümü ise soketin çıkarılıp kontakt sprey ile temizlenmesidir.

renault megane 2

Direksiyon Simidindeki Soyulma

Günümüz otomobillerinin birçoğunda bulunan bu sorunun çözümü araca özel direksiyon kılıfıdır. İnternet üzerinden satın alıp kendiniz uygulayacağınız gibi direksiyonculara da kaplatabilirsiniz.

2.El Megane İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here