Renault Fluence 1.5 Dci Bir Garip Motor Arızası

0
3760

Fiyat performans otomobil modelleri listelendiğinde listenin başlarında bulunan modellerden biri de Renault Fluence 1.5 Dci modelidir. Geniş C segmenti aile aracı olan Fluence; ekonomik yakıt tüketimi ve tatminkar performansıyla birçok alıcının radarına girmeyi başarmıştır. 1.5 Dci motoru dillere destan olmuştur. Normal şartlarda herhangi bir kronik sorunu bulunmayan bu motor seçeneğinde başımıza gelen arızadan sizlere bahsedeceğim. Kiralık araç olarak kullanılan, 2013 model yaklaşık 230 bin km’de otomatik vites bir Fluence bir anda yatak sardı. Motor kilitlendi. Gelin Renault Fluence 1.5 Dci bir garip motor arızası için detayları inceleyelim.

Renault Fluence 1.5 Dci Bir Garip Motor Arızası

Renault markasının 1.5 Dci motorunun başarısı tüm dünyada bilinmektedir. Bu motor seçeneği sadece Renault markasında değil birçok markada kullanılmıştır. Bu motorun böyle bir sorun ortaya çıkaracağı kulağa pek de mantıklı gelmiyor. Araç kiralayan kişi, araç ile yolculuk yaparken bir anda motor arızalanıyor ve kilitleniyor. Sürücü, marş basmaya devam ettiği için aracın marş dinamosu da bozuluyor. Marş dinamosunun bozulmasının ana nedeni aracın motorunun kilitlenmiş olmasıdır. Sonuç araç yolda kaldı ve çekici yardımı ile servise getirildi.

Renault Fluence 1.5 Dci

Tamir servisinde ilk kontroller yapıldıktan sonra aracın motorunun dönmediği görüldü. Klima kompresörünün sıkışmış olma ihtimali göz önünde bulundurularak kayış çıkartıldı. Ancak klima kompresöründe herhangi bir sorun yoktu. Aracın motoru kilitlenmişti. Aracın motoru alttan açılarak krank miline ulaşıldı. Durum vahimdi. Aracın ana yatakları sarık çıktı.

Ana yatakların sarmasının nedeni yağlamanın tam anlamıyla yapılamamış olmasıydı. Yağlamanın yapılamamasının nedeni ise yağın özelliğini kaybetmesi veya yağ pompasındaki problemden kaynaklanmaktadır. Aracın motorunun revizyona uğraması gerekmektedir. Ana yatağın sarması krank milini de deformasyona uğratmıştır. Krank mili polisaj ile kurtarılabilirse büyük masraftan kaçınılabilir. Ancak araç, kiralık olarak kullanıldığı için çok düzgün bir iş yapılması gerekir. Bahsi geçen araç triger bakımı zamanında yapılmadığı için triger kayışı koparmıştı. Triger kayışının onarımı için silindir kapağı sökülüp onarımı gerçekleşmişti. Şimdi ise motorun komple onarımı gerçekleştirilecek

Renault Fluence 1.5 Dci .

1.5 Dci Araç Sahipleri Dikkat

Servisin ve rektefiyecinin aktardıklarına göre bu motorlarda yatak sarması yatak dökmesi şu sıralar, sık rastlanan arızalardan biridir. Bu sebeple 1.5 Dci araç sahipleri; araçlarınızın bakımını aksatmayın. Zamanından önce yaptırmaya çalışın.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here