Renault Clio 4 Bayrağı Devretti | Yeni Clio Hybrid

0
2602
Renault Clio 4, Bayrağı Devretti | Yeni Clio Hybrid

Öncelikle Renault, üretmeye 2011 yılında başlamış olduğu model olan clio 4’ün dördüncü neslinin üretimini tamamlamış bulunmaktadır. Renault markası , Renault Clio serisine 2019 yıllarında üretmeye başladığı; New Clio ve 2020 yılında başlamış oldukları New  Clio Hybrid modelleri ile devam edecektir. Renault Clio 4, Bayrağı Devretti | Yeni Clio Hybrid.

Renault Clio 4 Sona Erdi

Renault Clio 4, Bayrağı Devretti | Yeni Clio Hybrid

Öncelikle, Türkiye’de bulunan otomobil fabrikalarının başında gelen Oyak Renault,  Kasım aylarında üretimine başladığı Türkiye’nin en popüler aracı olan Clio 2011’in Bursa’daki üretimine son vermiş bulunmaktadır. Renault markası ; Clio serisine New Clio  üretimi ile devam edecek. Bununla birlikte, Oyak Renault  Mayıs aylarında son vermekte olduğu  Clio  modelinden son 2 yılda toplam 11 milyon 4 bin 10 adet üretti.

Bununla birlikte, başarısı Türkiye ile kalmayıp , Fransa’da ikinci en çok satan ve aynı zamanda Avrupa’nın En Çok Satan üçüncü otomobili olma özelliklerine de sahiptir.

Türkiye’de üretilen bu model Dünya’nın çeşitli bölgelerinden 52 ülkeye ihraç edilmiştir.

Yeni Açıklamalar Mevcut

Renault Clio 4, Bayrağı Devretti | Yeni Clio Hybrid

Diğer yandan , Oyak Renault yöneticileri ise clio modelinin markalarının gururu ve taşıyıcısı olduğunu belirtti.

Eski versiyona göre iyileştirilmiş motorlarla ve yeni 3 silindirli turbo benzinli motorla donatılmış olan bu motor, geleneksel Renault 1.5  litre dCidizelin”83 g ” versiyonu ile son derece düşük teorik tüketim sergiliyor (3.2 L / 100 km. kombine çevrim). Clio IV; Clio III ile aynı şasiye sahip ; ancak biraz daha uzun olmasına rağmen yüz kiloya kadar kaybediyor.

Bununla birlikte, Yeni Clio, tasarımcı Laurens Van den Acker ekibi tarafından ; tasarlandı ve 2010’daki Desire konsept otomobilinden esinlendi . Fiat 500 ve Citroën DS3 geleneğinde gelişmiş dış ve iç özelleştirmeyi birleştiren üreticinin ilk arabası .

Ayrıca, düşük frekansların kalitesini kontrol etmek için akustik nozul teknolojisini hoparlörlerine entegre eden ilk otomobildir . İkinci bitiş seviyesinden navigasyon yazılımını içeren bir multimedya dokunmatik tablet ile donatılmaktadır.

 

Ancak ,E-Tech modelleri bugün için daha az bir bilinirliğe sahiptir. İlk çeyrekteki Clio satışlarının% 27’sini (şarj edilemeyen versiyon) ; Captur SUV’ların% 19’unu (şarj edilebilir versiyon), Mégane’nin% 26’sını temsil ediyorlar. Son olarak, bu veriler toplam 12.835 adet şarj edilemeyen hibrit; 10.000 adet şarj edilebilir araçtan oluşuyor.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here